Back Back Locaties

Zomeractiviteiten in de bergen tijdens een seminar bij Chalet de Champèry

02 mei 2011

In het centrum van een authentiek Zwitsers bergdorp ligt het Chalet de Champéry. Met zijn kenmerkende, volledig houten bouwstijl is deze locatie uitermate geschikt voor seminars en vergaderingen waarin de buitenlucht een grote rol speelt. Werk en ontspanning gaan goed samen, u kunt er een ‘gesprekswandeling’ met een lunch in de bergen organiseren of brengt u de nacht door in een tentje of een berghut. Het is een prima manier om de teamgeest van uw mensen tot grote hoogtes te laten stijgen.

De doelstellingen van teambuilding bij Châteauform’:
-       De deelnemers in verbale en non-verbale communicatie brengen
-       Ze confronteren met ongewone problematiek
-       De deelnemers samen laten komen en kennis laten maken met elkaar buiten de gebruikelijke werksfeer
-       Een gezellige tijd samen doorbrengen
-       Profiteren van de omgeving om een flinke hap frisse lucht te nemen

Alle workshops functioneren volgens het volgende schema:
-       Inzicht in een probleem
-       Zoektocht naar een collectieve strategie
-       De groep indelen naar de individuele competenties
-       Het behalen van de doelstelling

Een ‘gesprekswandeling’ in de bergen
Waarom zou je altijd met z'n allen rondom een tafel in een gesloten kamer moeten werken? Stimuleer de creativiteit van uw mensen en neem ze mee op een ‘gesprekswandeling’ in de bergen. Neem de kabelbaan omhoog en daal in groepjes in 60 minuten te voet af naar ons alpenweide-chalet Les Marmottes, terwijl u over een bepaald thema discussieert. Aangekomen bij het chalet, verzamelt u zich op het terras of rondom het haardvuur om verder te praten en uw ideeën te delen met de rest van de groep.

Onder het houten dak van ‘le Grand Paradis’
Als u niet zo veel tijd heeft voor activiteiten, drink dan na het ontbijt een kopje koffie bij le Grand Paradis. Maak vanaf het Chalet de Champéry een wandeling van 20 tot 30 minuten. U loopt door het oude dorpje en door het bos terwijl u het riviertje volgt. Onderweg kunt u de discussie beginnen. Na aankomst onder het houten dak van “le Grand Paradis”, vervolgt u het gesprek aan de houten tafels rond het haardvuur, onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Via dezelfde weg door het bos keert u terug naar het chalet. Er is niets fijners dan lekker even buiten te zijn na het eten. Zo begint u fris aan de middagvergadering.

De salonkamers van het chalet
Als u in het chalet bent voor wat kortere gesprekken, maak dan gebruik van de salonkamers. Hier heeft u fijne, gemakkelijke fauteuils, een haardvuur en, dankzij de glazen schuifpuien, een prachtig uitzicht op de bergen. Als u hierbij flip-overs, blocnotes, post-its of iets anders nodig heeft, dan zorgen we daarvoor. En wilt u gebruikmaken van het internet, dan is dat geen enkel probleem. In alle salons is het wifi-netwerk van het chalet toegankelijk.

Enkele voorbeelden van mogelijke workshops in Chalet de Champèry
1. De Nummers: voor het creëren van een collectieve strategie
2. De Rivier: om de communicatie en solidariteit te bevorderen
3. Het spinnenweb: om vertrouwen te ontwikkelen en collectieve strategie
4. De Tap-Tap: om te ieders persoonlijke competenties te leren managen
5. De Triatlon: voor een uitdaging in groepsverband
6. En Skiën: voor teambuilding en coördinatie.

Na een dag teambuilding of vergadering zullen alle deelnemers samen komen in het warme en knusse Chalet waarbij de teamspirit doorgaat door het unieke ‘Net als thuis’ concept van Châteauform’.

Contact
Voor meer informatie over vergaderingen, seminars of activiteiten en beschikbaarheid, kunt u contact opnemen met Inge Kroonenberg via ikroonenberg@chateauform.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!