Zilvermeeuw Z9, het duurzaamste eventschip van NederlandZilvermeeuw Z9, het duurzaamste eventschip van Nederland
Back Back Locaties

Zilvermeeuw Z9, het duurzaamste eventschip van Nederland

14 november 2022

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwste aanwinst op de vloot van Rondvaartbedrijf De Zilvermeeuw. Dit vernieuwende, luxueuze schip, dat de naam Z9 draagt, is het duurzaamste schip van Nederland. Ze beschikt over een stijlvol hoofd- en bovendek, verschillende (buiten) terrassen en een panoramadek voor de mooiste vergezichten. Adriaan Schuller, die samen met zijn broer Leon als vierde generatie dit familiebedrijf leidt, vertelt: ‘Onze missie is om steeds verder te verduurzamen. Het behoud van natuur is voor ons van groot belang en we hechten veel waarde aan mens en milieu. Verduurzaming vind je naast in de aandrijving van onze schepen dan ook in alle aspecten van onze bedrijfsvoering.’

Schoon en stil

De Z9 vaart op accu's. Deze worden elke nacht volledig bij- en opgeladen zodat het schip 's ochtends vroeg meteen met volle kracht vooruit kan. De Z9 is supermodern in vormgeving en functionaliteit. Stil, duurzaam, vernieuwend en bovendien hoogwaardig en luxueus afgewerkt. ‘Bij het uitvaren houden we ook rekening met de getijden,’ benadrukt Adriaan het feit dat zij altijd kijken naar de meest duurzame manier om een event of rondvaart te organiseren. ‘Met de Zilvermeeuw Z9 varen we volledig elektrisch.’ Dit eventschip, dat in maart 2023 wordt opgeleverd en in vaart zal gaan, stoot 0% CO2, fijnstof, roet of andere fossiele brandstoffen uit. De Z9 vaart daarom schoon en duurzaam en alle benodigdheden aan boord -denk hierbij aan de verlichting, airconditioning en horecafuncties- werken op stroom.

Unieke beleving

Het meebewegen met de golven, het vloeibaar zijn als water, altijd een weg vinden, de veranderende scenery en de vaart van punt A naar punt B staan metaforisch voor de verschillende stadia, fasen en gebeurtenissen in een product, bedrijf of mensenleven. Of je nu een presentatie, productlancering, viering, congres, boatshow of beurs te organiseren hebt, op het water zijn spreekt iedereen aan en zorgt altijd voor een unieke sfeer en beleving. Het organiseren van een meerdaagse, drijvende beurs bijvoorbeeld is ook bijzonder efficiënt. Er is één opbouw dag en één afbouw moment. Vervolgens kun je elke dag in een andere stad aanmeren en zo je landelijke en zelfs internationale bereik, enorm vergroten.

Luxueus interieur

De geavanceerde Z9 heeft naast het architectonisch uiterlijk van een luxe jacht ook een prachtige binnenwereld. Hugo Interieurvormgeving heeft een modern en hoogwaardig afgewerkt interieur ontworpen, met een kosmopolitische, eigentijdse uitstraling. De Z9 wordt voorzien van alle denkbare faciliteiten die je bij een vooraanstaande evenementenlocatie mag verwachten. De combinatie duurzaam en luxueus nodigt uit tot nieuwe soort eventconcepten en zal voor opdrachtgevers die natuur, mens en milieu prioriteren, top of mind zijn als locatie voor hun uiteenlopende bedrijfsactiviteiten.

Altijd operationeel

De stappen naar voltooiing, van kiellegging tot tewaterlating, van de revolutionaire Z9 zijn online te volgen en ook de reserveringsoptie voor evenementen in 2023 staat vanaf nu open.

Het enthousiasme voor water, varen, mooie schepen en vernieuwing zit gewoonweg in het DNA van De Zilvermeeuw. Adriaan: ‘Met de capaciteit van 1438 kilowattuur (kWh) aan boord, kan de Z9 maar liefst 8 uur aaneengesloten, volledig elektrisch het water op. Dit aantal kWh staat gelijk aan het kunnen uitvoeren van tenminste vier rondvaarten op één dag door Nationaal Park De Biesbosch. Met onze vloot lopen we voorop in kwaliteit en zijn we altijd operationeel.’

Tekst: Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!