Zilvermeeuw en More-Itz centraal in alle denkbare plannenZilvermeeuw en More-Itz centraal in alle denkbare plannen
Back Back Interview

Zilvermeeuw en More-Itz centraal in alle denkbare plannen

08 februari 2019

Na mijn verrassende boottrip afgelopen september, ben ik vandaag weer terug in Drimmelen bij Zilvermeeuw. Adriaan Schuller heeft me uitgenodigd om nog eens langs te komen en gezien de prettige ervaring van de vorige keer haak ik daar graag op in. Deze keer gaan we alleen niet varen. Dat maakt overigens niet dat dit interview net zo goed telefonisch afgenomen had kunnen worden, want Adriaan neemt me vandaag mee naar het op een steenworp afstand gelegen More-Itz.

More-Itz is een mooie evenementenlocatie waarmee Zilvermeeuw intensief samenwerkt. Dat blijkt als samenwerking heel wat meer dan de eenvoudige som der delen. De naam van More-Itz verwijst naar het luxe Zwitserse wintersportoord Sankt Moritz. De ligging aan de haven van Drimmelen is prachtig. Je zou zeggen dat dit weinig van doen heeft met een wintersportoord, maar kijk je naar het gebouw zelf dan begrijp je die gedachte helemaal.

Binnen hangt een gezellige ‘Zwitserse’ sfeer. De twee verdiepingen tellende locatie ziet er uitstekend uit. Het is dus gezellig, maar heeft niet de uitstraling van de eerste de beste après skihut. Je kan je levendig voorstellen dat bedrijven of organisaties hier een bijeenkomst of evenement kunnen organiseren. Het is wat dat betreft een toplocatie.

Het geheim van de juiste samenwerking

Adriaan legt me uit hoe de samenwerking werkt en waarom het zo’n succes is. ‘Het mooie is dat we juist door onze samenwerking iets kunnen bieden dat helemaal past bij de opdrachtgever. Iedereen kan een programma samen met ons samenstellen dat past bij de bezoekers zelf. Echt maatwerk. Daarbij kan Zilvermeeuw zorgen voor het vervoer op het water, met eventuele activiteiten aan boord, dat kan dus ook een vergadering of presentatie zijn. Aansluitend stappen de mensen dan voor een diner of een event uit bij More-Itz.’

Het is me eerst nog niet helemaal duidelijk hoe die samenwerking altijd zo precies kan aansluiten op de wensen van de opdrachtgever. Natuurlijk wist ik al hoe de boten van Zilvermeeuw de hoogste kwaliteit bieden en wat betreft More-Itz begrijp ik dat nu ook, maar dat he-le-maal passen bij… Hoe zit dat dan? Adriaan Schuller schiet in de lach. ‘Dat zit hem in de mogelijkheden die er naast het varen en deze locatie zijn.’

Zilvermeeuw en More-Itz staan eigenlijk centraal in de plannen die voor de opdrachtgever gemaakt kunnen worden. ‘We werken met diverse partijen samen die allemaal iets kunnen bieden dat precies aansluit bij de wensen. Zo kan je echt een heel divers programma samenstellen.

Neem bijvoorbeeld een bedrijf met honderd medewerkers die je met een boot van Zilvermeeuw laat ophalen in Heusden. Onderweg is er dan de mogelijkheid tot vergaderen of een presentatie met alle denkbare faciliteiten. Aansluitend is er dan tijd voor ontspanning. Een snelle RIB komt langszij en neemt elke keer tien collega’s mee voor een spectaculaire ‘wind door de haren’ tocht. Aansluitend meren we aan bij More-Itz. Dat betekent lekker eten en tot slot een DJ en lekker dansen.’

Tal van mogelijkheden denkbaar

Aan wal blijken er ook genoeg activiteiten te bedenken die zorgen voor de nodige ontspanning. De groene omgeving heeft wat dat betreft ook veel te bieden. ‘Mensen kunnen een ritje maken met de uit Thailand bekende Tuktuk of een nostalgische gele American Schoolbus, een ‘Scootertje gezond’ of, en dan gaan we het water weer op, een fluisterboot. Dat noemen we hier een ‘Bootje gezond’. Dat zijn allemaal activiteiten die hier ingepland kunnen worden. De Zilvermeeuw en More-Itz zijn dan eigenlijk de spin in het web van een succesvolle dag.’

Tot slot wijst Adriaan Schuller ook nog eens op de Biesbosch. ‘Het is zo’n prachtige omgeving hier. Ook daar kan je een deel van de dag mee invullen. Staatsbosbeheer is óók een partij waarmee wij graag samenwerken en veel mensen willen juist graag genieten van de prachtige omgeving die de Biesbosch hier biedt.

Dit is wat dat betreft echt een unieke locatie. In heel West-Europa is eigenlijk geen vergelijkbare omgeving te bedenken. Een natuurwandeling als onderdeel van het totale programma is zeker ook een goed idee.’ ‘De boot van Zilvermeeuw en de toplocatie hier van More-Itz dus centraal in het programma en daarnaast de mogelijkheid tot activiteiten die hier eigenlijk stuk voor stuk om de hoek liggen’ vul ik aan. ‘Precies, zo zit het!’, zegt Adriaan Schuller enthousiast tot slot.

Door > Walter Joosse

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!