Xcellent jubileert in Dierenpark AmersfoortXcellent jubileert in Dierenpark Amersfoort
Back Back Eventcase

Xcellent jubileert in Dierenpark Amersfoort

28 september 2018

In de bosrijke omgeving van de gemeente Utrecht vind je het negentien hectare grote DierenPark Amersfoort. Dit van oudsher gemoedelijke familiebedrijf is een begrip in Nederland en biedt een bijzondere setting voor beestachtig goede feesten.

Afgelopen voorjaar, op 26 mei, vierde Xcellent haar twintigjarige jubileum in het dierenpark. ‘Xcellent is geen onbekende partij voor ons’, vertelt Emile Schoonbergen, Sales en Eventmanager van het Dierenpark. ‘Zij verzorgen de ICT-activiteiten in ons park. Dat je elkaar kent maakt dat de voorbereiding soepel verloopt. Er zijn korte lijnen en weinig ruis. Aan de andere kant ligt de lat ook extra hoog en willen wij natuurlijk hun verwachtingen overtreffen.’

Koloniale sferen

‘Medewerkers met hun gezinnen werden hartelijk welkom geheten bij de start van het evenement in de karakteristieke Salon. Deze zaal heeft de uitstraling van het beroemde koloniale 5-sterren Stanley Hotel in Nairobi. Dierenhuiden sieren de wanden en er is een enorme tentoonstellingskast vol bonte verzamelingen en rekwisieten. In totaal zijn 125 volwassenen en 65 kinderen de hele dag en avond op topniveau vermaakt en werd het jubileum uitbundig gevierd.’

Verboden toegang

‘Bij wijze van uitzondering mochten de gasten voorbij de ‘Verboden Toegang’-borden. Onze vrijwillige gidsen en begeleiders zijn enthousiaste verhalenvertellers die alles weten over het reilen en zeilen in het park. De genodigden werden getrakteerd op een exclusief kijkje achter de schermen. Je ziet waar de dieren zich in de nacht ophouden en hoe zij zich in hun persoonlijke habitat gedragen. Je hoort op een beklijvende manier interessante achtergrondinformatie, scoops en verbazingwekkende feitjes.’

Vertalen corporate identity

‘Een goed evenement staat of valt met een juiste voorbereiding. Bij wat grotere evenementen weten we zo’n zes tot zeven maanden van tevoren dat er iets staat te gebeuren. Na goedkeuring van de definitieve offerte hebben we zo’n veertig uur nodig om alle voorbereidingen te treffen, draaiboeken op te stellen, aankleding te verzorgen en alles in goede banen te leiden. Op de dag zelf is het soms letterlijk hard lopen, zeker omdat onze locaties verspreid zijn over het hele park. Die reistijd tussen de locaties, daar kunnen we ons soms nog een beetje in vergissen’, lacht Schoonbergen.

’Deze feestelijke dag draaide om Xcellent en dat mag duidelijk zijn. In de paars- witte kleurstelling van hun logo hebben we de aankleding van de verschillende locaties verzorgt’, stelt Schoonbergen, die deze stijl tot en met de patisserie-gerechtjes heeft doorgevoerd. ‘Dan is direct duidelijk om wie deze feestelijke dag draait. Alle medewerkers verdienden het om flink in het zonnetje te worden gezet.’

Volop (inter)activiteit

‘De kinderen vermaakten zich uitstekend met de olijke ballonnenkunstenaar en met de ruim zeventig levensgrote oerbeesten en dinosauriërs in het DinoPark. Ook gingen zij de strijd aan met de Smartphone Tour, waarbij een GPS hen door het hele park heen loodste en zij avontuurlijke opdrachten uitvoerden. Een leuke, licht competitieve en vermakelijke manier om meer te weten te komen over de parkbewoners en het reilen en zeilen in een dierenpark. Vervolgens heeft iedereen kunnen genieten van een royaal aangeklede borrel, een smaakvolle BBQ en swingende live muziek. Dat allemaal tussen de olifanten, giraffen en apen, wat de dag extra speciaal maakt.

Natuurlijk staat het dierenwelzijn altijd voorop tijdens evenementen in onze dierentuin. Daar letten we goed op bij de voorbereidingen en op de dag zelf, zodat de dieren én de gasten samen een feestelijke dag beleven.’

Culinaire hoogstandjes

‘Duurzaamheid en natuurbehoud zijn onze belangrijkste pijlers. Wij willen hier ook in onze gerechten rekening mee houden, door zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame en biologische producten. We hebben een uitstekende chef-kok die alle culinaire activiteiten voor zijn rekening neemt. Onze gasten worden steeds aangenaam verrast door het hoge niveau van onze gerechten die in een gezellige braderie-achtige opstelling van kramen worden gepresenteerd.’

Hoogtepunt

‘We streven ernaar onze opdrachtgevers, in dit geval Xcellent, te verrassen door optimaal gebruik te maken van onze sfeervolle omgeving tussen de dieren. De setting van de borrel en het diner heeft iedereen verrast. De locatie was prachtig aangekleed en heel mooi aangelicht in het steeds donker wordende park. Als de reguliere gasten het park tegen de officiële sluitingstijd langzaam verlaten, dan waan jij je als speciale gast in een privéomgeving. Heel het park is open, speciaal voor jou en jouw mensen.

Iedereen heeft geweldig genoten en was dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring. De wens van Xcellent was eenvoudig: we willen een geheel verzorgde dag voor onze medewerkers en hun gezin. Lekker eten, drinken en vermaak. Niemand mag het aan iets ontbreken. In goed overleg hebben we een programma op maat gemaakt waar ze nog lang aan terug zullen denken.’

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!