WorldHotels™ verwelkomt eerste Crafted Hotel in BelgiëWorldHotels™ verwelkomt eerste Crafted Hotel in België
Back Back Nieuws

WorldHotels™ verwelkomt eerste Crafted Hotel in België

20 mei 2022

WorldHotels maakt vandaag bekend dat Hotel Damier in Kortrijk, als eerste Crafted collection hotel in België is toegetreden tot haar portfolio. Het charmante hotel aan de Grote Markt in Kortrijk maakt nu deel uit van de nieuwe WorldHotels Crafted collection.

'We zijn verheugd om dit prachtige hotel te verwelkomen in WorldHotels Crafted collection, een speciaal samengestelde collectie van hotels over de hele wereld die unieke ervaringen, eersteklas service en ongeëvenaarde verfijning bieden,' aldus Ron Pohl, President van WorldHotels. 'Hotel Damier, het oudste hotel van België, biedt reizigers een uitzonderlijke service gecombineerd met een perfecte mix van rijke geschiedenis en eclectisch design. We zijn trots op het momentum dat onze Crafted-collectie beleeft nu reizen over de hele wereld weer een vlucht neemt. De toekomst is rooskleurig voor deze unieke en bloeiende collectie, en we kijken ernaar uit om de verwachtingen van gasten en hotelontwikkelaars te blijven overtreffen.'

Viersterrenhotel

Het viersterrenhotel Damier biedt legendarische charme met een personal touch en is centraal gelegen op de Grote Markt in Kortrijk, met een beschermde gevel uit 1769. Het unieke interieur van de lobby kwam tot stand door de gerenommeerde Kortrijkse 'Kunstwerkstede Gebroeders De Coene'. De historie van Hotel Damier gaat terug tot 1398. Toentertijd was er al sprake van 'Ten Scake', dat verwijst naar een plek waar reizigers een comfortabel bed en een lekkere maaltijd konden krijgen. Daarna verbasterde de naam in het Nederlands naar 'Het Scaek' en 'Het Daemberd', wat in het Frans als 'Damier' vertaald werd. Dit luxueus boutique hotel - is een stijlvolle uitvalsbasis om de stad te verkennen. Hotel Damier is een uniek hotel met een rijk erfgoed, waar eeuwenoude geschiedenis wordt gecombineerd met hedendaagse charme en buitengewone gastvrijheid. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!