Winterfestival in RotterdamWinterfestival in Rotterdam
Back Back Nieuws

Winterfestival in Rotterdam

26 september 2017

IJsvrij Park Festival in Het Park van Rotterdam wordt dé ontmoetingsplek deze winter. Van 8 december tot en met 7 januari strijkt IJsvrij Park Festival neer onder de Euromast. Vier weken lang elke dag schaatsen, eten en drinken en in het weekend een programma vol muziek, dans en theater. IJsvrij is een romantisch en intiem festival vol lichtjes en vuurkorven en wordt komende winter dé ontmoetingsplek voor vrienden, buren en familie. En natuurlijk is het ook open voor schoolschaatsen of bedrijfsborrel!

Het festival is een gezamenlijke initiatief van parkcafé Parqiet en Bureau Vermaeck. Parqiet is gevestigd in het oude koetshuis in Het Park, en is bekend vanwege haar druk bezochte terras. Bureau Vermaeck is een gloednieuw familiebedrijf van voormalig directeur van Ahoy, Jos van der Vegt, dochter Eva van der Vegt en zoon Rick van der Vegt. Bureau Vermaeck produceert evenementen voor Rotterdammers.

Plan uit de ijskast

In 2016 deed Parqiet al een poging een kleinschalige ijsbaan mogelijk te maken in Het Park middels een crowdfundingsactie. Ondanks giften en handtekeningenacties van buurtbewoners was het te kort dag en ging het plan een jaar in de kast. Totdat Eva van der Vegt, directeur van Bureau Vermaeck, op zaterdagmiddag een kop koffie dronk bij Parqiet en in gesprek raakte met eigenaren Meta Heijnen en Radojka Bozic. Ze deelden hun wens iets te organiseren in de koude en stille winterperiode in de stad en besloten hun krachten te bundelen. Samen organiseren zij nu dit nostalgische, intieme winterfestival met New Yorkse Central Park allure in hartje Rotterdam.

'Wij geloven in de potentie van het Park en Parqiet gedurende de verschillende jaargetijden. Het pallet aan kleuren van de bomen doet denken aan een schilderij. Het terras van Parqiet is tijdens herfstdagen al druk bezocht, maar ook op koude dagen in de wintermaanden hebben mensen behoefte aan een sociale ontmoetingsplek in de natuur van Rotterdam', aldus Radojka.

Het terrein van IJsvrij Park Festival is vrij toegankelijk. Houd de website www.ijsvrij.nl in de gaten voor meer informatie over openingstijden, prijzen voor het schaatsen en schaatshuur en het programma. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!