'Wijnbusiness is mensenbusiness', W3 wijnen op #EventSummit'Wijnbusiness is mensenbusiness', W3 wijnen op #EventSummit
Back Back Nieuws

'Wijnbusiness is mensenbusiness', W3 wijnen op #EventSummit

19 april 2022

Was je ook op EventSummit? Netwerken, je branchegenoten weer ontmoeten, inspiratie opdoen? Wij liepen Wesley van Dinteren van W3 Wijnen tegen het lijf. Zijn doel? Oude bekenden weerzien, nieuwe relaties opdoen en ons voorzien van lekkere wijnen. Onder het genot van een Pinot Grigio  vertelde hij ons over zijn beurservaring.

‘Het is wijnbusiness, maar uiteindelijk is het mensenbusiness’, begint Wesley. Vandaar dat hij zich ook zo thuisvoelt op de beurs. Langdurige relaties met zowel klanten, opdrachtgevers als wijnproducenten is een van de belangrijkste kernwaarden van W3 wijnen, al sinds 1959 actief als wijnimporteur.

Wat doet W3 wijnen?

Bijzonder is dat W3 wijnen zich volledig richt op de wijndistibutie aan horeca en B2B. Wesley: ‘We richten ons exclusief op de hospitalitymarkt, onze wijnen zijn niet online of in de supermarkt te vinden.’

Met een importgeschiedenis van ruim 60 jaar weten ze hoe ze zich kunnen onderscheiden. Elke wijn heeft een eigen verhaal en is uniek in zijn soort. ‘We importeren dus wijnen van niet zozeer commerciële wijnbedrijven, maar huizen met een visie voor het produceren voor gastronomische topwijnen. Niemand wil tijdens een mooi diner of exclusief evenement dat de wijnen simpelweg op Vivino te traceren zijn, toch? Zo ben je als afnemer verzekerd van een horecaspecifiek wijnassortiment.’

Waarom ben je op EventSummit?

'Om jullie van fijne wijnen te voorzien', lacht hij. 'Juist omdat we exclusief voor horeca en B2B leveren, is EventSummit interessant voor ons. Bovendien heb ik een eventachtergrond, ik weet dus hoe de hazen lopen’, lacht hij. ‘Doen wat je zegt is misschien wel het allerbelangrijkste. Wij kunnen inspringen op de speciale zoekvraag die mensen hebben die een mooi evenement organiseren: het creëren van wijnkaarten, wijnspijscombi’s adviseren. Wij regelen het graag voor ze.’

Het is heel leuk om na twee jaar weer actief te zijn op een beurs en mensen live te ontmoeten. In de evenementenbranche is voor ons nog veel te halen en bovendien is het altijd leuk en goed om oude bekenden terug te zien en nieuwe relaties te ontmoeten. Mensen vinden elkaar echt weer terug vandaag.

Wat vind je van de sfeer?

‘Ik ben een ander soort beurzen gewend, wijnbeurzen voornamelijk. Dit is dus echt een ander soort sfeer. De evenementenbranche is no nonsens en gezellig. Er hangt een ons kent ons sfeertje, heel gemoedelijk. Ik vind het leuk om de verschuiving van corporate naar meer casual te zien binnen de zakelijke evenementen, dat merk je ook op de beurs.

Intussen smaakt de Pinot Grigio uit Trentino heerlijk. Gemaakt van handgeplukte druiven is het een mooie zuivere frisse Pinot Grigio, met citrus, mineraliteit en een fijne tinteling. Uitstekend gastronomisch inzetbaar. Proost!

Foto: Sjoerd van Dijk Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!