Wel de wijn, niet de hoofdpijnWel de wijn, niet de hoofdpijn
Back Back Nieuws

Wel de wijn, niet de hoofdpijn

30 juli 2019

Eén op de 4 wijndrinkers heeft last van wijn. Vaak is sulfiet hiervan de oorzaak. Vinoloog Jacqueline Niesten ontwikkelde enkele jaren geleden Sulfree, een oplossing voor wijnliefhebbers met sulfietgevoeligheid. Zodat elke wijn een Chateau Sans Migraine kan zijn.

Sulfiet? Liever niet!

In wijn zit van nature sulfiet. Dit ontstaat tijdens het vergistingsproces van de druiven. De meeste wijnproducenten voegen echter extra sulfiet toe om ervoor te zorgen dat de wijn langer goed blijft tijdens het transport en het bewaren. Sulfiet kan voor mensen die er gevoelig voor zijn vervelende bijwerkingen geven, zoals hoofdpijn, rode vlekken, slapeloosheid en jeuk. Met 1 druppeltje Sulfree verdwijnt het vrije sulfiet uit de wijn en kun men genieten zonder de bijwerkingen.

'The little drop that changed my life'

Sulfree is een speciaal ontwikkeld product op basis van Food Grade waterstofperoxide, dat de vrije sulfiet in wijn omzet in sulfaten. Sulfaten zitten in deze hoeveelheden ook gewoon in drinkwater. Door de toevoeging van Sulfree ontstaat er geen verandering in smaak.

'Dat het zo goed werkt, blijkt ook uit de bijna 1100 reviews die we van klanten hebben gekregen op Feedback Company,' aldus Niesten. 'En het feit dat een professor bij 1 van de grootste ziekenhuizen in Nederland bij haar sulfiet-intolerante patiënten Sulfree benoemt als goede oplossing voor wijnliefhebbers met sulfiet gevoeligheid.'

Sulfree is geschikt voor elke wijn waar sulfiet in zit

Eén druppeltje Sulfree in je glas is voldoende voor droge wijn (wit, rood en rosé) & bubbels. Voor zoete wijn (wit en port) gebruik je 2 druppeltjes. Voor Champagne, bewaarwijnen en biologische wijnen de dosering halveren. Door het lagere niveau aan vrije sulfiet in deze wijnen kan een klein smaak- of kleurverschil merkbaar zijn. Een flesje Sulfree bevat 5 ml, wat genoeg is voor ongeveer 150 glazen wijn.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!