Back Back Nieuws

Weg met saaie en voorspelbare congressen

21 april 2016
Van Nelle Fabriek in Rotterdam, &CO personeelsdiensten en cateraar Cuisine on Tour lanceren onder de titel 'Breakfastival' een nieuwe congresformule. Ze willen daarmee een halt toeroepen aan de routine, gemakzucht en voorspelbaarheid die van menig congres een slaapverwekkend geheel maakt.

Een Breakfastival-congres begint daarom ruim vóór de ochtendfile, rond 06.30 uur met sporten voor de liefhebbers en om 07.30 met het breakfast, en eindigt vroeg in de middag. Zodat de congresgangers nog tijd en vooral voldoende puf hebben iets met de opgedane inspiratie te doen. Bijkomend voordeel is dat de herinnering aan een inspirerend congres niet wordt opgeslorpt door een zeurende avondspits. Het netwerkmoment is direct aan het begin van de dag, tijdens het breakfast, als lichaam en geest op zijn best zijn.

Actief bezig 
Maaltijden, hapjes en drankjes die vooral lekker zijn maar ook slim bedacht samen met voedseldeskundigen, veel energie geven en sessies waarbij de bezoekers niet onderuit gezakt in hun stoel hangen, maar actief bezig zijn, zijn andere elementen uit deze nieuwe aanpak. Een ruime en lichte locatie die iedereen scherp en bij de les houdt is een andere onderscheidende component. En dan is er nog het personele aspect. Vakkundige en oprecht geïnteresseerde koks, obers, hostessen en andere medewerkers maken een breakfastival tot een event waar de bezoeker echt centraal staat.

Fitheid bevorderen
De Breakfastival-organisatie denkt desgevraagd ook mee over de inhoudelijke invulling van het programma en biedt extra faciliteiten aan om het de bezoekers naar de zin te maken en alles uit het congres te halen. Zo kan er tussen de lezingen en sessies door onder deskundige (en desgewenst beroemde) leiding aan sport of yoga worden gedaan om lichaam en geest weer fit te maken.

Een power nap kan buiten aan het water of in een ruimte met begeleiding. De 'glazen' Van Nelle Fabriek, waar het daglicht van alle kanten binnenstroomt, leent zich bij uitstek voor dit concept, maar de bedenkers durven het ook op andere locaties aan.

Vanuit ergernis 
De drie initiatiefnemers achter Breakfastival hebben bij elkaar meer dan 30 jaar praktische en inhoudelijke ervaring in de wereld van congressen en evenementen. Henk van Maanen (Van Nelle Fabriek): ‘In die tijd zagen we heel veel moois voorbijkomen, maar vaak liepen evenementen uit en waren de gasten vermoeid bij de borrel, hét netwerkoment. Hierdoor moesten we onze sportmaten voor die avond afbellen. Door de ergernissen om te buigen naar nieuwe ideeën ontstond tijdens een inspiratielunch van de drie bedrijven spontaan het Breakfastival.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!