Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen' Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen'
Back Back Nieuws

Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen'

29 januari 2021

Gemiddeld heeft een maaltijd al 30.000 kilometer gereisd voordat de bezoeker er een hap van neemt. Dat schuurt als je je realiseert dat er lokaal een grote diversiteit aan eten en drinken wordt geproduceerd, stelt Barbara Baarsma in haar boek 'Nederland Voedselparadijs'.  Nederland exporteert 75% van haar voedsel naar het buitenland. Terwijl het merendeel van wat er op de Nederlandse borden ligt uit het buitenland komt. Geschat wordt dat nog maar 5% van de ingrediënten via de ‘korte voedselketen’ worden ingekocht. Hoe kan de evenementenbranche bijdragen bij de oplossing van dit probleem?


Bijdragen aan aandeel korte voedselketen

De Gemeente Amsterdam wil de komende tien jaar het aandeel ingrediënten via de korte voedselketen van 5% naar 25% brengen. Het gaat dan om eten en drinken afkomstig van bedrijven in Noord-Holland en Flevoland. Denk hierbij aan appels, peren, aardappelen, komkommer, knoflook, tomaat, aardbeien, kaas, ei, vlees, ui, quinoa, sojabonen, aubergine, vodka, gin, bier, rum, wijn, vruchtensap en thee. In het webinar wordt besproken hoe de evenementenbranche mee kan helpen aan dit initiatief. 

Wat komt er aan bod?

Evenementen organisatoren bepalen in samenwerking met cateraars wat er op het menu staat voor de jaarlijkse miljoenen evenementenbezoekers in Nederland. Wat is een korte voedselketen? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? Joris Lohman, mede-oprichter van Food Hub en host van het webinar gaat in gesprek met de vier sprekers over de voordelen, kansen en uitdagingen om ingrediënten via een korte voedselketen in te kopen. Dit doet hij vanuit de verschillende perspectieven als econoom, event organisator, cateraar en voedselproducent. De volgende vragen worden beantwoord:

• Wat is een korte voedselketen?
• Hoe zet je als evenement producten vanuit een korte voedselketen op het menu
• Hoe koop je als cateraar producten via een korte voedselketen in?
• Wat heeft een voedselproducent nodig om via een korte voedselketen te leveren?

Sprekers bij dit online webinar

Sprekers: Barbara Baarsma (Rabobank Amsterdam), Martine Bosch (MOJO Concerts), Willem Treep, (The Food Line-up), Ted Vaalburg (aardappel & knolselderij teler) Host: Joris Lohman (Food Hub) & co-host Lyke Poortvliet (Green Events). 

Aanmelden voor het webinar kan hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen' Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen'

Linda Voermans en Denise Visser nemen PinkOrange over

Opleidingen, trainingen en workshops
Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen' Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen'

Erepenning uitgereikt aan Museumpark Archeon

Opleidingen, trainingen en workshops
Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen' Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen'

Avolta biedt reizigers een voorproefje van Amsterdam

Opleidingen, trainingen en workshops
Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen' Webinar: 'Alles over korte voedselketens en evenementen'

Nieuw festival van de makers van Wildeburg

Opleidingen, trainingen en workshops
Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!