Back Back Nieuws

We gaan de toekomst proeven bij Horecava 2017!

14 oktober 2016
De Horecava heeft komende editie als thema Proef de toekomst.
Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar
steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Met
het nieuwe thema en het campagnebeeld laat de Horecava samen met haar
exposanten zien waar het omvangrijke platform voor staat. De nationale
vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie vindt van 9 tot
en met 12 januari 2017 plaats in RAI Amsterdam.

Toekomstvisie
Horecava 2017 richt haar blik vooruit: welke ontwikkelingen, sferen,
smaken en diensten stomen de horecabranche klaar voor de toekomst? De
belangrijkste pijlers van de Horecava zijn food, beleving, innovatie en
duurzaamheid. Horecaondernemers krijgen, naast het veelzijdige aanbod
van exposanten, allerlei extra activiteiten en presentaties binnen deze
pijlers aangeboden om hun bedrijf toekomstproof te maken. Beursmanager
Horecava Luuk Scholte: “De consument van nu is veeleisend. Food is voor
velen een lifestyle geworden. Hoe kun je inspelen op hun wensen en
behoeften? Hoe kun je bijzondere ervaringen creëren die de gast zich
blijvend herinnert? Ook horen beursbezoekers alles over de kansen die
nieuwe technologieën bieden, en hoe ze binnen hun bedrijf rendabel
kunnen verduurzamen.”

Nieuw: Food hal
De Horecava is uitgebreid met een extra hal, één die geheel gewijd is
aan Food. Naast aanbieders van levensmiddelen en versproducten is hier
ruim aandacht voor de Wereldkeuken met een Aziatisch en een Italiaans
paviljoen. In deze hal bevindt zich ook het nieuwe onderdeel Van Bron tot Bord in Nederland
waarbij lokale en duurzame producten uit Nederlandse provincies
centraal staan en toonaangevende chefs demonstraties en workshops geven.

De indeling van de segmenten is de komende editie nog strakker, dit
maakt het voor de bezoeker heel overzichtelijk. Net als vorig jaar zijn
het er weer acht: 1. Dranken, 2. Food, 3. Fastservice, 4. Bakkerij, 5.
Koffie, Thee & Cacao, 6. Grootkeuken, 7. Inrichting & Inventaris
en 8. Dienstverlening. 

Andere primeurs
In een andere hal zijn Koffie, Thee & Cacao en Bakkerij voor het eerst samen te vinden. Nieuw is hier Barista Bonanza;
het koffiepodium van SCAE (Speciality Coffee Association of Europe)
waar internationale barista’s de nieuwste koffietrends presenteren. Een
andere primeur is Boon & Blad; in een kas vol beleving
wordt de oorsprong en productie van koffie gevisualiseerd. Ook is hier
een bar waar foodpairing en batch brew coffee centraal staan.

In dezelfde hal vormt de Bakkerij van de (V)Oorsprong een nieuw
partnership met het Nationale Boulangerie Team en het Nationale
Patisserie team, die zich hiermee voor het eerst zullen presenteren aan
de Nederlandse markt. Een echte eyecatcher is het No Waste Village, waar aandacht is voor duurzaamheid en voedselverspilling. Door middel van een Groene Route kunnen bezoekers bovendien gemakkelijk alle duurzame bedrijven op de beursvloer vinden.

Het vernieuwde InnovationLAB heeft als thema Food & Hospitality.
Naast een exclusief seminarprogramma voor genodigden wordt hier in
diverse cases een toekomstvisie getoond voor bezoekers uit de kanalen On
the go, Retail, Facilitair en Leisure.

Succesnummers en Nieuwkomers
Spannende evenementen zoals de NK voor Koks zijn er uiteraard weer, net
als de Lekkerste Wedstrijden. Met voor het eerst een strijd om de
lekkerste Maaltijdsalade en de Lekkerste Gehaktbal. Het Festivalplein
in de Drankenhal is dit keer nog groter en succesvolle pop-ups zoals de
Bierfabriek keren terug. Nieuwe exposanten zijn er uiteraard ook, zoals
SMEG Nederland B.V., CUP&CINO, CSM Benelux, Animo, Bakkers Brigade,
McCain, Oma Bobs Snacks, Vers 24/7, Fuiteveal B.V., Groenrijk Hoveniers
en Dawn Foods. Dankzij het groeiende animo is de beurs al voor 90%
volgeboekt.

Over Horecava
De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de
foodservice industrie, vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag
12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter en Facebook.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!