Waar je op moeten letten als bedrijf op een beurs Waar je op moeten letten als bedrijf op een beurs
Back Back Nieuws

Waar je op moeten letten als bedrijf op een beurs

14 maart 2017

Als je goede reclame wil maken voor je bedrijf én een netwerk wil opbouwen en onderhouden is een vakbeurs daar de ideale plaats voor. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer bedrijven er voor kiezen om zichzelf te profileren op de beurs. Maar wat zijn dan belangrijke aspecten waar je op moet letten wanneer je naar een beurs gaat? Hieronder geven we je een paar nuttige tips wanneer je met jouw bedrijf op een beurs wil staan.

Zorg dat je opvalt

Het klinkt zo simpel, maar op een beurs waar talloze stands staan en vele mensen hetzelfde te bieden hebben als jouw bedrijf, is het soms best lastig om de aandacht te trekken. Natuurlijk kun je inhoudelijk veel verschillen van andere bedrijven. Tijdens een beurs is dat echter niet in één oogopslag te zien. Daarom is het van belang om de aandacht te trekken met opvallende originele communicatie-uitingen. Zorg dat je een herkenbare huisstijl hebt die overal in terugkomt. Laat een banner, posters en naamkaartjes drukken met allemaal hetzelfde logo, zodat je huisstijl herkend wordt. Soms is een wedstrijd waarmee een leuke prijs te winnen valt, de ideale manier om mensen naar je stand te lokken. Ook gratis goodies weggeven doet het altijd goed.


Zorg dat ze je onthouden
Als je erin geslaagd bent om de aandacht te trekken is het belangrijk om je verhaal te doen. In de paar minuten dat je iemand spreekt, wordt bepaald of jij en jouw bedrijf blijft hangen. Zorg dat je direct de kern van jouw bedrijf of jouw product vertelt. Geef ook altijd iets mee waardoor ze aan jou herinnerd worden. Dat kan natuurlijk een relatiegeschenk zijn of een tasje met verschillende hebbedingetjes. Laat in ieder geval altijd naamkaartjes drukken als je deze nog niet in je bezit hebt. Deel deze naamkaartjes ook royaal uit. Veel zakelijke contacten bewaren deze en als iemand jou of jouw bedrijf maanden later herinnert, is het wel zo handig als ze direct een visitekaartje uit hun zak kunnen vissen en direct met je in contact kunnen komen!

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!