Vraag naar foodtrucks groeit snelVraag naar foodtrucks groeit snel
Back Back Nieuws

Vraag naar foodtrucks groeit snel

26 mei 2020

Het coronavirus heeft in alle economische sectoren hard toegeslagen. In de horeca en evenementenbranche is de schade nog niet te overzien en er wordt hard gewerkt en creatief nagedacht om de schade te beperken. Na een stilstand in de foodtruckvraag (- 97%) ziet FoodtruckBooking ondertussen een erg snelle groei. Iets dat lijkt op herstel.

Vraag naar foodtrucks

In maart – direct na de eerste maatregelen - was een zware dip merkbaar. Bezoekersaantallen op FoodtruckBooking in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Amerika, liepen terug tot zo’n 30% van de normale aantallen. Uit onderzoek bleek dat bij 97% van de foodtrucks een zware val merkbaar was in omzet. Op dit moment lijkt het alsof men went aan de nieuwe situatie. Er wordt creatief nagedacht over de andere, nieuwe mogelijkheden. Nu, halverwege mei ziet FoodtruckBooking de bezoekersaantallen weer klimmen naar 90% van de oude bezoekersaantallen. Dit is een belangrijke indicator van herstel en resulteert in nieuwe opdrachten.

Cateringopdrachten

Gedurende het gehele jaar - zomer en winter - vullen de foodtrucks op FoodtruckBooking veel opdrachten in. Variërend van catering van bruiloft, bedrijfsfeest tot kerstborrel. In het zomerseizoen wordt dit aangevuld door grote publieksevenementen en festivals. Deze opdrachten zijn voor 2020 weggevallen. Het gat dat ontstaat door het wegvallen van publieksevenementen in 2020 wordt opgevuld door een grote hoeveelheid cateringopdrachten. In de maanden april en mei zijn er al 350 cateringaanvragen uitgezet bij foodtrucks op FoodtruckBooking.

Kansen

FoodtruckBooking ziet juist in deze tijd mogelijkheden voor de foodtruckbranche, een relatief nieuwe tak in de catering-/horecabranche. Er wordt gewerkt aan een collectief om de gehele branche verder te professionaliseren. Denk hierbij aan meer verkooppunten op straat, sterker inzetten op catering op bedrijventerreinen. Nieuwe ideeën worden door FoodtruckBooking ontwikkeld in samenwerking met een groep foodtruckondernemers. Eerste resultaat is de nieuwe service: foodtrucktakeaway.nl waar je een foodtruck bij jou in de buurt kunt zoeken en direct een bestelling kunt plaatsen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!