Voor het eerst i-Pad horeca-kassa's tijdens TefafVoor het eerst i-Pad horeca-kassa's tijdens Tefaf
Back Back Nieuws

Voor het eerst i-Pad horeca-kassa's tijdens Tefaf

26 april 2019

Maison van den Boer, de bekende eventcateringexpert van Nederland, is al jaren verantwoordelijk voor het gastronomische aanbod op 's werelds belangrijkste kunstbeurs TEFAF in Maastricht. Om de ontelbare workflows dit jaar beter op elkaar af te stemmen, werden voor het eerst iPad-kassa's gebruikt – geleverd door de Duitse aanbieder Gastrofix. Het top-evenement was voor iedereen veelbelovend en de volgende evenementen zijn al in voorbereiding genomen (World Championship Archery 's-Hertogenbosch en CHIO Rotterdam).

10 dagen, 279 exposanten, 70.000 bezoekers: The European Fine Art Fair (TEFAF) is de "leading" kunstbeurs ter wereld en trekt jaarlijks toonaangevende galerijen en kunsthandelaren naar Maastricht. Naast de handel in schilderijen, beeldhouwwerken en antiek is TEFAF tevens een evenement waar de beste spijs en drank wordt geserveerd.

Sinds 1987 doet de beurs een beroep op Maison van den Boer. De party- en eventcateraar uit Veghel is gespecialiseerd in hoogwaardige horeca en is de enige evenementencateraar, die het predicaat Koninklijk mag voeren.  Al 32 jaar werken we creatief met TEFAF in Maastricht, wat bewijst dat kunst en culinair genot hand in hand gaan', zegt Noud van den Boer, vierde generatie van het 112 jaar oude familiebedrijf.

Het is een gigantische klus. Tijdens de beurs exploiteert Maison van den Boer alle 15 horeca outlets waaronder 3 à la carte- en 2 zelfbedieningsrestaurants en 8 gespecialiseerde eetgelegenheden met o.a. tapas, sushi, seafood en patisserie. De cateringexpert heeft meer dan 300 servicemedewerkers, 100 koks en 40 managers in dienst. Al met al kunnen bijna 1.600 bezoekers gelijktijdig van het beste eten en drinken worden voorzien. 

Een flexibel kasregistersysteem voor soepele processen

Maison van den Boer besloot dit jaar voor het eerst gebruik te maken van een iPadkassasysteem en zo de vele processen tijdens de beurs beter op elkaar af te stemmen. Op zoek naar een geschikte partner vonden zij, na onderzoek van verschillende aanbieders, uiteindelijk wat zij zochten in Deurne bij Eindhoven. Hier is de Nederlandse vestiging van de iPad kassa leverancier Gastrofix gevestigd. Na een aantal bijeenkomsten met constructieve gesprekken werd besloten tot een samenwerking voor het project TEFAF. Tijdens de kunstbeurs waren in totaal 42 vaste iPad kassa's met kassabonprinter, 24 mobiele iPad mini's en 12 keuken-monitoren van Gastrofix in gebruik – een enorme planning en logistieke prestatie.

'Dat was echt spannend voor ons, vooral omdat een evenement van deze omvang voor ons niet alledaags is. Maar door de gezamenlijke voorbereiding en coördinatie met de ervaren professionals van Maison van den Boer hebben we alles goed onder de knie', legt Marc van Benthum, Country Manager van Gastrofix in Nederland, uit. 'We hebben voor het eerst met Gastrofix samengewerkt, en dat met zo'n mammoetproject. Het resultaat is echt indrukwekkend', bevestigt Noud van den Boer. Na deze succesvolle start levert Gastrofix nu ook voor andere projecten van Maison van den Boer met POS systemen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!