Volledig programma bekend van TEDxAmsterdam Volledig programma bekend van TEDxAmsterdam
Back Back Nieuws

Volledig programma bekend van TEDxAmsterdam

19 oktober 2017
De negende editite van TEDxAmsterdam vindt op 17 november plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het thema is dit jaar One Step Beyond en alle TED Talks zijn gelieerd aan de onderwerpen Human, Intelligence of Nature. De middag wordt afgesloten met de uitreiking van de TEDxAmsterdam Award.  

Line-up

 Aan de line-up zijn de volgende sprekers toegevoegd:
 
·        Laurent Haug – Come together
·        Koert van Mensvoort – Meat the future
·        Kate Imbach – Fairytale prisoner by choice
·        Ermi van Oers – Living light
·        Arna Mackic – Mortal cities & Forgotten monuments
 
 
Host Holley M. Murchison neemt het moderatiestokje voor het eerst dit jaar over van Jim Stolze die nu zelf als spreker op het podium staat. Met de overige namen Alpha Sennon, Frederike Ambagtsheer, Keith French en Sanne de Wilde is het programma voor 17 november nu compleet.
 

Actueel thema: One Step Beyond

Slechts één stap verder dan de natuur, mens en technologie zoals we die nu kennen en je komt in een hele andere wereld. TEDxAmsterdam wil een tipje van de sluier van die wereld oplichten en de bezoekers kennis laten maken met wat er mogelijk is. Iedereen kan die ene stap maken en onderdeel zijn van de veranderingen in de wereld en daar zelf een actieve bijdrage aan leveren.
 
De verhalen die TEDxAmsterdam sprekers brengen zijn typisch voor deze veranderingen en ronduit inspirerend. Een kleine greep uit de TED Talks die op het programma staan: 
 
Laurent Haug is een Zwitserse ondernemer met een financiële achtergrond, die Fortune 500 bedrijven en startups helpt bij de mogelijkheden en uitdagingen die de digitale revolutie met zich mee brengt. Volgens Haug zien we door de heterogeniteit soms niet alle krachten die ervoor zorgen dat de wereld socialer kan worden. 
 
Ermi van Oers is een Nederlandse product designer die met haar Living light projecten focust op de connectie tussen mens, natuur en technologie: 'De natuur kent zo veel slimme oplossingen. Ik wil mensen inspireren met de potentiele kracht die schuilt in natuurlijke processen.'
 

TEDxAmsterdam Award

Uit dertig inzendingen met ideeën voor een wereld en het leven One Step Beyond zijn de vijf beste gekozen die tijdens TEDxAmsterdam worden beoordeeld door een vakjury. De winnaar gaat naar huis met de TEDxAmsterdam Award.
 
TEDxAmsterdam vindt plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam op vrijdagmiddag 17 november. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk omdat het event reeds is uitverkocht, maar de TED Talks zijn na het event hier terug te zien.
 

Over TEDxAmsterdam

Op 17 november 2016 vindt TEDxAmsterdam plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam. TED is een non-profitorganisatie die zich richt op het verspreiden van 'Ideas worth spreading'. Het begon in 1984 in Californië met een vierdaagse conferentie over Technology, Entertainment en Design, maar inmiddels gaan de zogenaamde 'TEDTalks' over een veel breder scala aan onderwerpen. De jaarlijkse TED-conferentie nodigt de grote denkers en doeners van deze tijd uit om hun 'Idea' inspirerend over te brengen. De randvoorwaarden: out-of-the-box denken en maximaal 18 minuten presenteren. Al deze TEDtalks staan online. TEDxAmsterdam is een onafhankelijk georganiseerd evenement en organiseert naast het jaarlijkse congres ook de TEDxAmsterdam Award.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!