Van Nelle Fabriek eerste met Keurmerk voor toegankelijkheidVan Nelle Fabriek eerste met Keurmerk voor toegankelijkheid
Back Back Nieuws

Van Nelle Fabriek eerste met Keurmerk voor toegankelijkheid

18 september 2018

De Van Nelle Fabriek behaalde als eerste eventlocatie van Nederland het Keurmerk toegankelijkheid gehandicapten. Marianne Dijkshoorn, schrijver van het boek 'Maak je event toegankelijk voor iedereen' koos niet voor niks voor de Van Nelle Fabriek voor haar boeklancering.

Uniek in zijn soort

Het boek van Marianne Dijkshoorn is uniek in zijn soort. 'Uniek ja, en dat is kwalijk – want het onderwerp verdient veel meer aandacht,' aldus Henk van Maanen, directeur van Van Nelle Fabriek Events. 'Wij dragen de missie van Marianne een warm hart toe. We kennen elkaar omdat we werden gekoppeld door een organisatie die aandacht vraagt voor mensen met een beperking die graag aan het werk willen. Bij een lunch vroeg ik Marianne hoe toegankelijk de Van Nelle Fabriek eigenlijk is, aangezien ze toegankelijkheidsdeskundige is. Ze had daar nog wel wat op aan te merken. We hebben er de afgelopen periode voor gezorgd dat het in orde is, maar onze ambitie is om de toegankelijkheid de komende periode nog meer te verbeteren.'

Laat vraag en aanbod elkaar ontmoeten

Vraag en aanbod met betrekking tot dit onderwerp zijn nog niet in balans. De behoefte aan beter toegankelijke evenementen is er wel degelijk. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke ingrepen, maar ook om heldere informatieverstrekking. 'Het is in Nederland niet goed geregeld, terwijl één op de acht Nederlanders een beperking heeft. Eén van de weinige locaties die serieus met toegankelijkheid bezig is, is de Van Nelle Fabriek,' aldus Marianne Dijkshoorn.

Marianne Dijkshoorn is expert op het gebied van toegankelijkheid van evenementen. Ze is ook ervaringsdeskundige: ze is slecht ter been, organiseert regelmatig zakelijke evenementen én is gek op festivals. Met haar bedrijf Welkom Toegankelijkheid & Evenementen adviseert zij organisatoren en locaties. Ze geeft lezingen en doet toegankelijkheidsonderzoeken. Haar missie is dat iedere bezoeker op een evenement zich welkom voelt. Voor Dijkshoorn is haar missie geslaagd als toegankelijkheid niet meer uniek maar normaal is: als mensen met een beperking er niet meer van opkijken.

Binnenkort in Events Magazine

In de volgende editie van ons Events Magazine gaan wij met Marianne én een aantal locaties en eventleveranciers in gesprek. Hoe maken zij hun events voor iedereen toegankelijk?

Vraag het Events Magazine gratis aan

Wil jij het Events Magazine ook ontvangen? Meld je hier aan.

Fotocredits > Willem van Altena

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!