Van der Linde richt zich op VR-eventsVan der Linde richt zich op VR-events
Back Back Nieuws

Van der Linde richt zich op VR-events

16 maart 2021

Van der Linde slaat de handen ineen met Fantazm om samen specialist te worden op het gebied van virtual-reality- evenementen en vergaderingen. Waar Van der Linde inmiddels 60 jaar ervaring heeft in de evenementenbranche en Fantazm specialist is in het bouwen van virtual-realitybelevingen, vullen ze elkaar goed aan. Deze samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot het initiatief Virtual Reality Event Solutions met een volledig pakket aan diensten, advies, ontwikkeling en uitvoering van meetings in VR tot aan ondersteuning bij implementatie van VR in de onlinestrategie met een mix van live en online.

Van 2D naar 3D

De ontwikkeling van virtual reality op het gebied van evenementen zat er al lange tijd aan te komen en door de gevolgen van de pandemie heeft deze zich enorm hard ontwikkeld. Nu er afgelopen jaar geen fysieke evenementen meer mogelijk waren, gingen bedrijven op zoek naar alternatieven om elkaar online te ontmoeten, zoals in Teams en via Zoom. Het nadeel van deze onlinecommunicatie is het gebrek aan interactie en dynamiek binnen de onlinevergadering. Daarom zullen organisaties eerder overstappen van 2D naar 3D.

Van inactieve meetings naar virtuele werelden

Robin van der Schuyt vertelt namens de samenwerkingspartners enthousiast over de nabije toekomst: ‘Met VR Event Solutions bieden wij onze opdrachtgevers de mogelijkheid om deze inactieve meetings te verplaatsen naar virtuele werelden. Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden om virtual reality een onderdeel te laten worden van uw organisatie. Hiervoor zijn standaard instappakketten gemaakt ter kennismaking.’

 

Kleine bijeenkomsten tot 50 personen voor iedereen toegankelijk zonder VR-bril

VR Event Solutions biedt verschillende kant-en-klare virtuele locaties aan:

  • formele presentatieruimtes (business center en meeting rooms) voor (interne) vergaderingen;
  • informele ruimtes (lounge & bar) voor personeel of netwerkclubs;
  • grootschalige ruimtes (complete stad oud of modern) voor beleving en festival gevoel.

Een combinatie hiervan is ook mogelijk voor bijvoorbeeld een programma met centrale opening, opsplitsen in kleine werkgroepjes en een gezamenlijke netwerkafsluiting. Het inpassen van livestreams, presentaties of entertainment zijn enkele van de vele uitbreidingsopties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!