Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst trekt bijna 400 bezoekersVakdag Het Vakantiepark van de Toekomst trekt bijna 400 bezoekers
Back Back Nieuws

Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst trekt bijna 400 bezoekers

14 juni 2017

De Vakdag ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’ vond op 8 juni plaats in het Efteling Theater te Kaatsheuvel. Met bijna 400 bezoekers is er deze dag volop aandacht gegeven aan nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van vakantieparken. Aan het einde van de middag vond de uitreiking van de eerste Trofee van ‘Het Vakantiepark van de Toekomst 2017’ plaats, deze werd overhandigd aan Vakantiepark de Beerze Bulten.

Exclusief kijkje

Op de Vakdag werd er aandacht gegeven aan het onderwerp ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’ door middel van presentaties door ruim 15 top sprekers zoals Iwan Groothuis / Directeur Vakantiepark De Krim|Texel en Steve van den Kerkhof / CEO Plopsa Group. Ook was er een beursplein opgezet waar ondernemers met een eigen stand het publiek wisten te enthousiasmeren. Gedurende de dag werden er rondleidingen gegeven door medewerkers van de Efteling over het nieuw gerealiseerde vakantiepark het Loonsche Land op het Efteling terrein. Dit park heeft een bijzondere landscaping en heeft begin juni dit jaar de deuren geopend voor publiek. De bijna 400 bezoekers hebben als een van de eerste gasten ook een kijkje kunnen nemen in de diverse vakantiehuisjes op het park.

De toekomst

Uit de diverse presentaties is gebleken dat er meer wordt ingezet in duurzaamheid bij de vakantieparken en de kampeerder van de toekomst het liefst in luxe accomodaties geinteresseerd is. Daarnaast hebben ook een aantal ondernemers aangegeven wat voor hen nieuwe concepten zijn waar ze zich mee bezig (gaan) houden de komende tijd. Zo zal er een evenementenzaal gerealiseerd worden bij Vakantiepark De Krim op Texel, is er kortgeleden een Family Entertainment Center opgezet bij Vakantiepark de Beerze Bulten en kan er binnenkort overnacht worden tussen de dieren bij het nieuwe Safaripark Beekse Bergen. Al met al veel nieuwe toekomstgerichte ontwikkelingen binnen de Vakantieparken.

Trofee

Vanwege al deze bijzondere ontwikkelingen en het stimuleren hiervan bij alle Vakantieparken wordt er jaarlijks een trofee overhandigd op de Vakdag voor ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’. Dit jaar is de trofee voor het eerst uitgereikt en heeft Vakantiepark de Beerze Bulten deze prijs in ontvangst mogen nemen. Eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn gaf eerder op de dag een presentatie over ‘Het Beerze Bulten gevoel’ en de recente ontwikkelingen zoals het Familiy Entertainment Center ‘Giga Konijnenhol’.

Volgend jaar wordt de tweede editie van de Vakdag ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’ gehouden op 12 juni in een van de beste Vakantieparken van Nederland; TerSpegelt. Ben jij er ook (weer) bij? Meld je dan nu alvast aan via info@hetvakantieparkvandetoekomst.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!