Utrecht in de lift als congresstadUtrecht in de lift als congresstad
Back Back Nieuws

Utrecht in de lift als congresstad

14 maart 2018

Het aantal congressen en congresbezoekers in Utrecht neemt sterk toe. Teneinde deze groei goed te kunnen bedienen en kanaliseren heeft het Utrecht Convention Bureau (UCB, onderdeel van Utrecht marketing) regionale samenwerking op de congressenmarkt vormgegeven. Zij publiceerde gisteren het hernieuwde handboek ‘Congressen in Utrecht’.

Regionale samenwerking

Burgermeester Van Zanen neemt het eerste exemplaar van het handboek in ontvangst. Regionale samenwerking is essentieel op de internationale congressenmarkt, benadrukt Rijk van Ark, directeur van Utrecht Marketing: 'Die hebben we nodig voor zichtbaarheid tussen alle grote internationale bestemmingen. Bovendien bieden we zo een rijker palet aan congreslocaties: van de grote Jaarbeurs tot prachtige landelijke boetieklocaties.' Samenwerking zorgt bovendien voor een betere spreiding van de zakelijke bezoekers. Zo trekt enerzijds de regio meer bezoekers en blijft de drukte in de stad beheersbaar.

Utrecht groeit sterk als congresbestemming

Utrecht is in trek als een van de meest competitieve regio’s van Europa. In vijf jaar (2012 tot 2016) is het aantal congressen aanzienlijk gestegen. Het UCB zag het aantal congresdeelnemers verdrievoudigen in de even jaren (van 18.576 in 2012 naar 55.000 in 2016). Het economisch belang van internationale congressen is daarmee aanzienlijk gegroeid. Waren congressen in Utrecht in 2012 nog goed voor 6,4 miljoen euro, volgens berekening van het UCB, in 2016 was de economische omvang bijna verviervoudigd tot 23 miljoen euro.

Handboek congressen Utrecht

Het vernieuwde congreshandboek geeft een integraal overzicht van de congreslocaties in Utrecht stad en regio en is met name bedoeld voor wetenschappers, ambassadeurs van kennisinstellingen en hun ondersteuners die graag een internationaal congres in Utrecht willen organiseren, maar niet weten waar te beginnen. Zij kunnen het boek gebruiken om zich te oriënteren of Utrecht een geschikte bestemming voor hun congres is.

Het Utrecht Convention Bureau

Het Utrecht Convention Bureau is een partner voor iedereen die een wetenschappelijk congres in Utrecht wil organiseren. Zij helpen kosteloos en vrijblijvend bij het opstellen van onder meer een bidbook, het vinden van geschikte locaties en het vormgeven van het verhaal van het congres. Ook geven zij advies over wat er verder bij de organisatie van een congres komt kijken.

Fotocredits > Ramon Mosterd

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!