Uit Magazine Events: Lofi Events, ode aan de imperfectieUit Magazine Events: Lofi Events, ode aan de imperfectie
Back Back In magazine Events

Uit Magazine Events: Lofi Events, ode aan de imperfectie

26 januari 2021

Magazine Events November staat bomvol met inspirerende artikelen. Die willen we jullie ook online niet onthouden. Zoals Lofi Events: groot, rauw en juist dat imperfecte dat perfect is voor een event. Een locatie met plek op 1,5-meter voor 300 man binnen en 350 plekken buiten, ín Amsterdam. Wij schrijven in de geschiedenisboeken van locatieland Nederland: 12 februari 2019. Lofi wordt ontdekt door venuespotter Frank Hekelaar van evenementenbureau De Artiesten. Een historisch moment voor (livestream) locatie zoekend Nederland.

Vrijplaats Lofi

Een voormalige busloods, drie huiskunstenaars, een capaciteit van ruim 3000 m2 buiten en binnen, 103 decibel, megavlonder van 100m2, tweedeks tribune van 14 bij 4 meter, hoofdpodium inside en outside, krachtstroom, vrij parkeren, 8 minuten lopen van Station Sloterdijk. Ben je al een beetje geprikkeld? Dat is de bedoeling!
Sinds de herfst van 2019 is de voormalige garage van de stadbussen in Amsterdam West al een culturele vrijplaats, luisterend naar de naam Lofi: eigenzinnig, een tikje rauw en creatief. Een plek voor alternatieve evenementen, festivals, diners en exposities. Uitgangspunt is dat Lofi je zintuigen en gasten verleidt. En nu dus ook een prikkelende vrijplaats voor exciting events onder de naam van Lofi Events.

Geen gouden randje

Frank Hekelaar, de man achter eventbureau De Artiesten: ‘Lofi Events is de nieuwste geheime aanwinst op secretvenues.nl. Ook voor B2B is het namelijk een fantastische plek. Het is er groot, rauw en past enorm goed bij een stoer zakelijk evenement.’ Alle technische faciliteiten (waaronder ook twee volledige livestreamstudio’s met plek voor 300 personen) zijn perfect op orde, maar juist het feit dat het een locatie zonder gouden randen is, zorgt ervoor dat Lofi Events zich onderscheidt van andere locaties. ‘Die gouden randen, die komen vanzelf tevoorschijn door de kwaliteit die wij brengen’, zegt Frank. ‘Het is een locatie voor evenementen die niet in een hokje te plaatsen zijn. Geen plek voor een rode loper, wél voor een kleurrijke regenboog om onderdoor te lopen. Het past bij bedrijven die tegen de stroom in durven te gaan. Lofi is wat mij betreft een ode aan de imperfectie.’

Burning Man in het klein

Binnen die poorten tref je een wonderlijke wereld: rondom de ruime buitenplaats staan open gezaagde loodsen, kleurrijke containers met kunstenaarsateliers, chill-out zones en geheime plekken. Frank: ‘Overal op het terrein gebeurt wel iets, een Burning Man-festival in het klein. Als bedrijf hoef je niet vanaf zero een festivalsfeer neer te zetten, die entourage ís hier standaard, terwijl je er toch ook je eigen twist aan kunt geven.’ De kunstwerken die her en der over het terrein verspreid staan ziet Frank als een cadeautje. ‘Zoals nu bijvoorbeeld de lichtkunstenaars: dat is echt een extra dat je erbij krijgt als organisator. Volgend jaar staat er waarschijnlijk weer iets anders. Wil je het terrein helemaal roze schilderen? Ook goed’, lacht hij. ‘We passen het toch ieder jaar weer aan hoe we ons voelen aan!’

Het hele artikel kun je lezen in Magazine Events November

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!