Uit Magazine Events: Event Centre Vinkeveen, Where business meets pleasureUit Magazine Events: Event Centre Vinkeveen, Where business meets pleasure
Back Back Locaties

Uit Magazine Events: Event Centre Vinkeveen, Where business meets pleasure

16 augustus 2022

Magazine Events staat vol mooie artikelen. Die willen we ook graag online met je delen. Zoals dit interview met General Manager Arjan de Ridder.

Wie voor zijn knallende bedrijfsfeest, inspirerende dealerdag, jaarlijkse motivatiesessie of intensieve vergaderdag op zoek is naar een locatie met een dikke plus, kan op de shortlist niet om Event Centre Vinkeveen heen. Gelegen direct aan de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, voorzien van volop vrije parkeerruimte, een ruim aanbod aan even comfortabele als flexibele ruimten, met toprestaurant The Harbour Club in huis en een eigen strand aan de achtertuin … Stuk voor stuk aantrekkelijke extra punten op de checklist. Voeg daar de 86 hotelkamers en 2 suites van het naastgelegen Leonardo Hotel aan toe en ziedaar: een van de meest attractieve eventlocaties in de Randstad.

Internationale naamsbekendheid

Uniek, onderscheidend, topkwaliteit. Kwalificaties die zonder overdrijven zijn toe te dichten aan de drie-eenheid Event Centre Vinkeveen, Leondardo Hotel Vinkeveen en The Harbour Club Vinkeveen. ‘Het is juist de combinatie die onze corporate gasten welkome toegevoegde waarde biedt’, weet General manager Arjan de Ridder. Sinds medio november vorig jaar vallen het hotel en het Event Centre Vinkeveen onder het label van Leonardo Hotels. ‘Dat is een gevolg van de re-branding van de bestaande Apollo Hotels in Nederland, waartoe wij voorheen behoorden. Die vielen overigens ook al onder de Fattal Hotel Groep, een van de snelst groeiende hospitality ondernemingen in Europa.’ Het Leonardo-label, dat in tal van landen wordt gevoerd, voegt volgens De Ridder nu ook aan de Nederlandse hotels internationale allure en uitstraling toe. In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn Leonardo Hotels een begrip. ‘We hopen zo vooral ook in de internationale zakenwereld van die naamsbekendheid te profiteren.’

Onderscheidende accenten

Op nationaal niveau hebben het hotel, het Event Centre Vinkeveen en The Harbour Club over belangstelling en populariteit niet te klagen. Grote merken, maar ook het regionale bedrijfsleven en particulieren, weten hun weg naar de Groenlandsekade in Vinkeveen gemakkelijk te vinden. Zeker sinds na maart alle beperkingen tot een ver en vergeten verleden lijken te behoren. ‘We zijn in 2017 opengegaan en vierden dit jaar op 19 april dus ons vijfjarig bestaan. Een lustrum met een wel heel bijzondere bijsmaak natuurlijk als je kijkt naar hoe het in 2020 en 2021 is gegaan. Van lockdowns naar anderhalve meter en alles wat daartussen en omheen op de sector afkwam’, blikt De Ridder terug.

Idyllisch uitzicht

Dat was toen. Anno 2022 is de blik weer volledig gericht op het faciliteren van ontmoeting, verbinding en fysieke contacten. Waarvoor Event Centre Vinkeveen alle benodigde ruimten naar keuze beschikbaar heeft. In het twee etages tellende vergadercentrum zijn 9 vergaderzalen en twee luxe boardrooms ingericht. Daarnaast is er een black box met 400 vierkante meter vloeroppervlak. ‘We kunnen deze black box indelen in drie afzonderlijke ruimtes. Daarbinnen kunnen organisatoren met hun creatieve eventconcepten dus letterlijk alle kanten op. We hebben de trussen voor licht en geluid op een hoogte van liefst 8 meter hangen, wat voor de meest bijzondere decor- en backdropconstructies ideaal is.’ Tot de vaste gasten behoren onder meer AkzoNobel, Philips, PWC, Hunkemöller en Nationale Nederlanden. Het luxe automerk Jaguar heeft er zijn nieuwe model met alle denkbare toeters en bellen gelanceerd.

Actief of relaxed

Maar er is meer. Een absolute plus is de attractieve buitenruimte naast het Event Centre Vinkeveen. Aan de eigen jachthaven ligt een ruim, recent geheel opnieuw onderheid, betimmerd en gemeubileerd terras. En wat te denken van het eigen strand, dat Vinki Beach is gedoopt. Het is aangekleed met palmen en voorzien van strandstoelen. Er liggen verder een groot grasveld, twee jeu de boules banen met eromheen allerlei knusse chillplekken. ‘Hoe uitdagend is het niet om bijvoorbeeld als onderdeel van een motivatiemeeting een beachvolleybal toernooi te houden?’ stelt De Ridder.

Tafelen op niveau

De zorg voor de inwendige mens is voor gasten van het Event Centre Vinkeveen in zeer vertrouwde en geroemde handen, want voor de catering wordt desgewenst samengewerkt met The Harbour Club. ‘Gekend om haar stijl, sfeer, exclusiviteit en bovenal culinaire topkwaliteit’, weet De Ridder. Een niveau dat zich in alle details presenteert. Van de onderscheidende inrichting en de op visgerechten gebaseerde menukaart uit de typerende open kwaliteitskeuken, tot de in het oog springende transparantglazen wijnkasten als scheidingswanden. Ook open voor lunch- en dinergasten.

Tekst: Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!