Uit magazine Events: Creativiteit stroomt Amerpodia door de aderenUit magazine Events: Creativiteit stroomt Amerpodia door de aderen
Back Back In magazine Events

Uit magazine Events: Creativiteit stroomt Amerpodia door de aderen

23 juli 2021

Ons magazine Events juni staat bomvol met inspirerende artikelen. Die willen we jullie ook online niet onthouden. Zoals bijvoorbeeld het artikel over Amerpodia, waar ze een bewonderenswaardige omslag van culturele evenementenlocatie naar multimedialocatie maakten. De afgelopen maanden stelden ze Felix Meritis beschikbaar voor creatieve makers, denker en doeners – als het ware een cultureel infuus. En dat geeft energie!

In maart 2020 opende het volledig gerenoveerde Felix Meritis haar deuren na een verbouwing van drie jaar. Gevalletje ingewikkelde timing, want al snel konden de evenementen waar de locatie zo geschikt voor is niet meer plaatsvinden. Maar dat betekent niet dat het sindsdien stil is in het gebouw. Marlies Vriesendorp, Hoofd Marketing Communicatie en Dennis Scheffers, Salesmanager New Business vertelden in het junimagazine uitgebreid over alle nieuwe manieren die ze aan het onderzoeken zijn om een ervaring over te brengen, want het organiseren van een evenement is er één, er zijn er veel meer!

Nieuwe vormen van content

‘Bij Amerpodia zijn zakelijke evenementen en culturele evenementen een onderdeel van wie we zijn’, vertelt Marlies. ‘Hierbij zoeken we vooral in Felix Meritis altijd weer nieuwe technologische mogelijkheden op. De afgelopen tijd hebben we geïnvesteerd in nieuwe vormen van content en het creëren van ervaringen voor zowel kunstenaars als bedrijven.’ Net zoals veel andere evenementenlocaties heeft Amerpodia een livestreamstudio gebouwd, maar ze zijn veel verder gegaan dan dat. Dennis: ‘We hebben een podcaststudio gebouwd, we kunnen (internationale) sprekers laten verschijnen in een hologram én we hebben een 3D-scan laten maken van de Zuilenzaal, zodat je een online event kunt houden in de Zuilenzaal waarbij al je gasten als avatar aanwezig zijn.’

Achter de schermen gebeurt van alles

‘Aan de voorkant zijn we dan wel gesloten, achter de schermen gebeurt er van alles’, vertelt Marlies. ‘In principe maakt het voor ons niet uit of het cultuur of zakelijk is, er blijken allerlei toffe vormen van evenementen of content maken te bedenken.’ De repetitie van een dansgroep en orkest, het RTL Verkiezingsdebat, een lezing met Joris Luyendijk die praat over het manipuleren van de media, een livestreamconcert voor VICE, het opnemen van een feministische podcast, een fotoshoot voor Rituals, het zijn maar een paar van de voorbeelden van creatieve en culturele uitingen die de afgelopen maanden een plek vonden bij Felix Meritis.

Volledige televisiestudio

Het RTL Verkiezingsdebat illustreert mooi wat er allemaal mogelijk is in het pand. Dennis: ‘Bij zo’n televisieproductie wordt het hele pand overgenomen. Er wordt een volledige televisiestudio opgebouwd. En heel bijzonder: een dag later is alles weer weg. Aan zo’n productie werkt al snel een crew van 200 personen mee!’

Avatars en hologrammen

‘Uniek is ook de 3D-scan van de Zuilenzaal in Felix Meritis. Hierin kunnen presentaties worden gehouden, ook is het mogelijk dat de gasten in de gedaante van avatars met elkaar in gesprek gaan. Een waardevolle toevoeging als mensen in de toekomst wellicht terughoudender zijn qua reizen of een spreker slechts beperkt de tijd heeft en niet op locatie kan verschijnen.

Meer lezen over het culturele noodhospitaal en het ‘warenhuis voor de geest’? Het hele artikel lees je hier in magazine Events. En beter nog, zorg dat je de volgende Events thuis ontvangt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!