Trends: Vrouwen aan de Macht, biohacking en No Waste aan TopTrends: Vrouwen aan de Macht, biohacking en No Waste aan Top
Back Back Nieuws

Trends: Vrouwen aan de Macht, biohacking en No Waste aan Top

27 februari 2024

Het toonaangevende platform TIPPR heeft vandaag het trendrapport Horeca Hacking gepubliceerd, met inzichten die de horeca zullen transformeren de komende jaren. Het onthult een toekomst waarin horecaondernemers de grenzen van innovatie moeten opzoeken om een antwoord te bieden op de stijgende kosten.

Van biohacking en de opkomst van regeneratieve biotech producten tot een krachtige opmars van vrouwen aan de top in de foodservice-industrie, het rapport belicht hoe een duurzame, gezondheidsbewuste en gender inclusieve aanpak de sleutel tot succes vormt voor de horeca. TIPPR signaleert dan ook een paradigmaverschuiving in de industrie, gedreven door technologische innovatie en een dieper begrip van consumentenpsychologie.

Highlights van het rapport

• Biohacking, waarbij de focus ligt op gezondere levenskeuzes en darmflora.
• De noodzaak voor een verhoogde 'Experience' door kostenstijgingen.
• De opkomst van regeneratieve producten en biotech voor een duurzamere toekomst.
• Een verschuiving naar vrouwelijk leiderschap binnen foodservice, minder testosteron en meer oestrogeen.
• De overgang naar No Waste-restaurants, waar kostenbesparing en duurzaamheid centraal staat.

Horeca cruciale rol in gezondheid

Dit rapport benadrukt een toekomst waar de horeca niet alleen voedsel serveert, maar een cruciale rol moet gaan spelen in gezondheid, innovatie en no waste gedreven door de oplopende kosten. Het onderstreept de groeiende betrokkenheid van gasten bij hun voedselkeuzes, aangespoord door ontwikkelingen zoals biohacking en gepersonaliseerde diëten gebaseerd op genetische informatie.

Horeca Hacking stelt dat de horeca moet reageren met meer dan alleen goed eten; het moet een complete ervaring bieden die de prijs rechtvaardigt, zowel binnen de muren van het restaurant als daarbuiten. Het rapport onthult dat gasten bereid zijn om te wachten en te betalen voor kwaliteit en authenticiteit, wat de populariteit van lange wachtrijen bij trendy eetgelegenheden verklaart.

Trendreport als praktische gids 

Belangrijk is dat het rapport ook de stijgende invloed van vrouwelijke ondernemers en de waarden van Gen Z belicht, die de normen in de branche en het onderwijs opnieuw definiëren en pleiten voor flexibele werkopties, technologische integratie en duurzaamheid. 

Deze trends, die zich manifesteren in de vraag naar authentieke en lokale eetervaringen, alsook in de noodzaak om verspilling tegen te gaan, zetten horecaondernemers aan tot het herzien van hun bedrijfsmodellen. Het rapport is niet slechts een theoretische verhandeling, maar een praktische gids, compleet met persoonlijke consultaties waarvoor de TIPPR-app is ontwikkeld, om horecateams te begeleiden met het implementeren van deze no waste trends.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!