Back Back Nieuws

Topic bij Summer School Aventiq: Communicatiekracht van eventtechnologie

10 juli 2015
Het kantoor van Aventiq in Waalre was donderdag 2 juli aangekleed in zomerse sferen om de genodigden in stijl te kunnen ontvangen. De communicatiekracht van eventtechnologie was het thema van de eerste Summer School editie van Aventiq. Als preferred bureau van het Genootschap voor Eventmanagers heeft Aventiq deze Summer School in samenwerking met het Genootschap georganiseerd. Als eventbureau onderscheidt Aventiq zich in de markt met een aantal specialismes. De kennis van deze specialismes, en de visie op de ontwikkelingen hiervan, deelt Aventiq graag. 2 juli was zo’n moment. Tijdens de eerste Summer School van Aventiq werd het superspecialisme eventtechnologie uitgelicht.

'Mensen blijven analoog'
De temperatuurmeter tikte tropische waarden aan. De gasten werden, nadat ze de auto hadden geparkeerd op een gepersonaliseerde parkeerplaats, dan ook allemaal verwelkomd met een ‘coole’ smoothie en oldschool polaroid naambadge. Na dit warme welkom met zomerse versnaperingen en een fijne kennismaking was het Summer School Time. Het demonstratietheater van Aventiq, met een panorama projectie van 15 meter breed, gaf ‘body’ aan het thema. De genodigden werden in het theater actief meegenomen in het verhaal ‘Road-Down-Memory-Lane’ vervolgd door ‘Back to the future of events’ en ‘de kracht van Beeldcommunicatie’. Vragen als: ‘Wat zal radicaal anders zijn tijdens een live-event over 5 jaar?’ en ‘Welke mogelijkheden kun je nu al gebruiken en hoe zet je ze in?’ passeerden daarbij de revue. Oud werd vergeleken met nieuw, en vroeger met nu, maar vooral het op een juiste en effectieve manier toepassen van de eindeloze technologische mogelijkheden werd besproken. Want.. ’Uiteindelijk is en blijft techniek een hulpmiddel, emotie kan je niet kopen: Gevoel en communicatie is niet digitaal, mensen blijven analoog!’ lichtte Bram van der Vorst, directeur creatie, toe.

De middag werd afgesloten met een zomerse (netwerk)borrel waarbij waardevolle gedachten werden uitgewisseld. Kortom, het was een middag vol interactiviteit, educatie en inspiratie.

Summer School van het Genootschap voor Eventmanagers
Summer School is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Genootshap voor Eventmanagers voor leden van het genootschap. Alle preferred bureaus krijgen daarbij de mogelijkheid om een editie naar zich toe te trekken en een educatief programma te ontwikkelen rondom een actueel thema. Aventiq koos daarbij voor een actueel en zeer bepalend thema voor de eventbranche.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!