Tonny Driessen: 'Ik wil altijd persoonlijk contact, ook bij een standaard aanvraag'Tonny Driessen: 'Ik wil altijd persoonlijk contact, ook bij een standaard aanvraag'
Back Back Interview

Tonny Driessen: 'Ik wil altijd persoonlijk contact, ook bij een standaard aanvraag'

11 oktober 2017

Waar halen branchegenoten hun inspiratie vandaan, wat was hun grootste blunder en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Eventpersonality Tonny Driessen van FON Events.

Wie is Tonny Driessen?

Ik ben directeur-eigenaar van FON Events, geboren op 13 oktober 1957 in Elst (Gelderland), heb twee volwassen dochters en woon samen. Ik ben enig kind en heb dankzij mijn ouders een fantastische jeugd gehad. Na een loopbaan in diverse uitvoerende en leidinggevende posities op verschillende afdelingen van één van de grootste aannemingsbedrijven van Nederland, ben ik zo'n twintig jaar geleden gaan doen wat het beste bij me past: evenementen organiseren. Tevens ben ik, in mijn vrije tijd vijftien jaar werkzaam geweest als DJ, waarvan tien jaar als huis DJ bij bar dancing Carolus in Driel.

Kort bedrijfsprofiel

FON Events is een full-service en onafhankelijk eventbureau, dat al meer dan twintig jaar events in alle soorten en maten verzorgt. Onze organisatie kenmerkt zich door een no-nonsense aanpak met korte lijnen, passie en kennis van zaken.  We voeren niet alleen uit, maar geven ook advies om tot het meest effectieve eventconcept te komen. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk om zo optimaal mogelijk in te spelen op de wensen van onze opdrachtgevers. Als FON Events gaan we voor het ultieme resultaat. Indien nodig, huren we externe expertise in. Daardoor kunnen wij een totaalproduct leveren en opdrachtgevers geheel ontzorgen.

Wat is typisch Tonny?

Ik ben een adviseur en regisseur met een positieve en creatieve denkwijze. In mijn omgeving hoor ik vaak dat ik meer bezig ben met anderen te helpen dan dat ik aan mezelf denk. Dat sociale, dienstverlenende zit er kennelijk diep in. Ik verbind mensen graag met elkaar als ik het gevoel heb dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat heeft te maken met anderen iets gunnen. Verder ben ik perfectionistisch, praktisch en ontzettend gepassioneerd.

Waarom deze branche? Ben je geworden wat je wilde zijn?

Als ik terugkijk naar mijn jeugd en mijn arbeidsverleden, dan is het niet verwonderlijk dat ik in de gastvrijheidsindustrie werkzaam ben. Mijn vader werkte in de horeca en ik ben vijftien jaar lang DJ geweest. Bij het aannemingsbedrijf kon ik het goed vinden met collega's van alle afdelingen en groeide ik uit tot een duizendpoot, die alles regelde, inclusief de personeelsfeestjes en bedrijfsuitjes. Op een gegeven moment werd ik benaderd door een ex-collega met de vraag of ik een meerdaags afdelingsuitstapje wilde organiseren voor Shell Nederland. Vanaf dat moment heb ik een tijdlang in mijn vrije tijd voor andere personen en bedrijven evenementen georganiseerd. Midden jaren negentig besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken en richtte ik FON Events op. Dit is mijn wereld; in de eventbranche kan ik mijn creativiteit, passie en kennis kwijt.

Wat is het mooiste evenement dat je hebt georganiseerd?

Dat is er niet één, maar een aantal. Zoals de opening van een nieuwbouwlocatie van Solar. Met een rondleiding voor 850 gasten, een beurs, waar leveranciers producten toonden en een feestavond in een tent, waar verroest staal en robuuste materialen zorgden voor een vintage, industriële sfeer. FON events verzorgde het totale evenement, inclusief inrichting en aankleding, catering, entertainment, audiovisuele middelen, parkeerbegeleiding, stroom- en watervoorziening, vergunningen, et cetera. Ook denk ik met plezier terug aan een driedaagse bijeenkomst voor ING: het evenement diende antwoord te geven op de vraag wat een specialistische afdeling toevoegde aan de organisatie. Dat resulteerde in een hecht team, dat klaar was voor de toekomst!

Wat is het mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?

Dat was een optreden van André Hazes in bar-dancing Carolus in Driel, waar ik destijds werkte als DJ. In een relatief kleine, intieme setting zorgde het dertig minuten durende optreden van André Hazes met ondergetekende als DJ voor een intense, pure beleving: 1.200 personen, fantastische muziek, aanstekers in de lucht ….. de tent stond op zijn kop. Wat een sfeer! Nieuwe belevingen maken al snel indruk op me. Dat zit vaak in kleine dingen. Wat dat betreft zit ik in de goede branche...

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Uit het leven zelf: uit persoonlijke gesprekken, enthousiaste mensen, vakliteratuur. Eigenlijk uit alles wat ik zie, hoor, ruik en proef. Doordat ik veel onderweg ben, spreek ik regelmatig af in hotels. Dan krijg ik spontaan ideeën door alleen maar om me heen te kijken naar het gedrag van gasten en de inrichting, styling, uitstraling en de logistieke processen van de locatie.

Wat is je droom?

Graag wil ik een voorbeeldbedrijf zijn. Met FON Events wil ik doorstoten naar de top tien van Nederland. Niet zozeer in omvang van het bedrijf, maar in kwaliteit, uitstraling en naamsbekendheid. Ik werk liefst samen met mensen die met net zoveel plezier en enthousiasme voor het bedrijf werken als ikzelf doe. Geef mensen vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik streef ernaar dat ze het gevoel hebben: ‘dit is mijn bedrijf’.

Wie bewonder je in de evenementenbranche?

Allereerst heb ik veel respect voor mensen uit mijn omgeving, voor het geduld dat ze voor me kunnen opbrengen. Voor mijn passie ben ik namelijk veel onderweg. Ofschoon ik weinig tijd voor mijn kinderen maak, is ons contact ontzettend fijn. Verder heb ik bewondering voor Sjoerd Piek, voormalig directeur van aannemingsbedrijf NBM Amstelland, waar ik veel van heb geleerd en voor Roland Albers, Senior Vice President Global Business Unit C&C / EMEA BOSTIK, waar ik momenteel veel van leer. Binnen de evenementenbranche vind ik Arjan van Dijk een icoon, die z'n tijd ver vooruit was. Daarnaast heb ik bewondering voor Edwin Evers, die met enthousiasme en creativiteit al twintig jaar lang het best beluisterde radioprogramma maakt. En dan is de lijst nog lang niet compleet...

Welke gouden tip pas je altijd toe in je vak?

Ik wil altijd persoonlijk contact, ook als het gaat om een kleine standaard aanvraag. Hoe meer details ik weet, hoe beter ik kan zorgen voor een voorstel op maat, zodat de opdrachtgever tevreden is. Andere tip: hou het simpel. Niet moeilijk doen als het makkelijk kan.

Hoe ziet de evenementenbranche er over vijf jaar uit?

De evenementenbranche wordt steeds meer van toegevoegde waarde voor het totale bedrijfsleven en de economie. Technologische innovaties en social media gaan een steeds grotere rol spelen in evenementen, maar voor maatwerk blijft persoonlijk contact heel belangrijk. Voorts zie ik een opmars van private en special events. Voor de rest blijft het koffiedik kijken; het economisch perspectief wordt immers ook beïnvloed door processen op macroniveau, die je niet kunt voorspellen.

Wat is je grootste blunder?

Toen ik in de eventbranche stapte twee decennia geleden, dacht ik: ' Iedereen kan dit'. Het was voor mij een hobby, totdat ik in één maand een omzet realiseerde van bijna 300.000 euro. Ik dacht het alleen af te kunnen, maar ik heb er van geleerd dat je altijd dient te zorgen voor betrouwbare en kwalitatieve adviseurs.

Wat weet bijna niemand van je?

In mijn jeugd was ik een getalenteerde voetballer: op mijn vijftiende kreeg ik dispensatie om in het eerste elftal te spelen van Spero uit Elst. Vitesse en NEC volgden mijn verrichtingen nauwlettend. In die tijd was er sprake van dat er een voetbalschool opgericht zou worden in Arnhem, en ik was een van de jonge spelers die via dat traject klaargestoomd zou worden voor de top. Maar een ernstige knieblessure maakte een vroegtijdig einde aan mijn voetbalcarrière. Mijn leven heeft wel meer verschillende wendingen genomen. Ik heb zoveel meegemaakt, dat ik er een boek over zou kunnen schrijven...

Wat wil je nog graag kwijt aan de branche?

Gun elkaar iets meer. Daarnaast pleit ik voor meer respect: meld je tijdig af als je niet komt opdagen bij een evenement. Beantwoord telefoontjes, mailtjes en aanvragen altijd netjes en op tijd. We werken per slot van rekening in de gastvrijheidsindustrie! Ik betrap mezelf erop dat ik mij ook niet altijd houd aan deze vuistregels. Dit frustreert en doet pijn, want dit is niet mijn karakter. Maar ook Tonny Driessen heeft maar 24 uur per dag...

Door > Jan Jacobs

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!