Back Back Nieuws

TivoliVredenburg host Kraftwerk 3-D concert tijdens Le Grand Départ

28 januari 2015
Le Grand Départ, het openingsweekend van de Tour de France, vindt dit jaar plaats in Utrecht. Tijdens dit weekend (vrijdag 3 juli) speelt het multimediale project Kraftwerk in TivoliVredenburg een van hun legendarische 3-D concerten met alle klassieke hoogtepunten uit hun oeuvre met daarbij ook een rol voor hun ‘Robots’. Als een ode aan dit grootste sportevenement van de wereld spelen zij ook hun gehele album Tour de France. 

Lang gekoesterde wens 
Deze uitvoering tijdens de Tour de France is een lang gekoesterde wens van Kraftwerk-oprichter en wielerfanaat Ralf Hütter. Ralf Hütter en alle andere leden van Kraftwerk zijn fervent liefhebber van de wielersport. Dit enthousiasme is aanleiding voor het ontstaan van het alom geprezen album Tour de France uit 2003. Het verhaal rondom het album gaat echter twintig jaar terug. In 1983 werd de single Tour de France uitgebracht als ode aan de Tour. Het album werd opgenomen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de wielerwedstrijd en bevat songtitels als ‘Prologue’ en ‘Tour de France Étape 1’.

Toen Kraftwerk in Amsterdam de concertserie 'The Catalogue – 1 2 3 4 5 6 7 8' uitvoerde, kwam hen ter ore dat de Tour de France dit jaar in Utrecht van start gaat. Reden voor een enthousiaste Ralf Hütter om het Utrechtse TivoliVredenburg te bezoeken. Het is voor het eerst dat een uitvoering van dit album van Kraftwerk plaatsvindt tijdens de Tour de France.

Foto: Frans van Bragt

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!