TIV 2018 breidt vernieuwend concept verder uitTIV 2018 breidt vernieuwend concept verder uit
Back Back Nieuws

TIV 2018 breidt vernieuwend concept verder uit

12 februari 2018

TIV viert in 2018 haar twintigste editie in Hardenberg. Op 18, 19 en 20 september is de vakbeurs het centrum van de maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland. In 2017 presenteerde TIV haar vernieuwde concept met focus op kennis en beleving. Het leidde tot enthousiaste en positieve reacties van zowel bezoekers als exposanten. Dit concept wordt voor de jubileumeditie in 2018 verder uitgebreid met onder andere de introductie van de Slimme 3P’s en de Toekomstcampus. 

Smart Industry

Om Smart Industry tastbaar te maken, staat tijdens TIV de toepassing ervan centraal. Op TIV vinden bezoekende maakbedrijven (toe)leveranciers van technische producten en diensten. In de tijd van online-communicatie is tastbaarheid van de laatste innovaties en noviteiten erg belangrijk volgens de organisatie. ‘Op de beursvloer zijn drie themapleinen waar de slimme 3P’s centraal staan, door middel van productaanbod, demo’s én kennissessies.’ aldus Gertjan Lammers, organisator van TIV. 

Slimme processen

Maakbedrijven vinden onder het thema Slimme Processen toepassingen die bijdragen aan optimalisatie van processen, op zowel productie- als bedrijfsmatig niveau. Exposanten komen in contact met vakprofessionals die op zoek zijn naar systemen voor in en rondom een slimme fabriek en een efficiënte ketensamenwerking. 

Slimme producties

Onder het thema Slimme Producties staan machines centraal. Hier bieden deelnemende bedrijven modules, componenten en aanverwante producten voor machines aan. Exposanten komen in contact met bezoekers die op zoek zijn naar of bouwen aan innovatieve machines. 

Slimme (eind)producten

Vakprofessionals vinden hier materialen en componenten om klantspecifieke producten te maken. Om een klant ‘het beste’ product af te leveren, is de vraag niet alleen wat het doel van het product is, maar ook waar en hoe het moet functioneren. Daarbij speelt duurzaamheid steeds meer een rol. Deelnemende bedrijven onder Slimme (eind)producten bieden met materialen en componenten oplossingen voor de genoemde vraagstukken aan. 

Nieuw: De Toekomstcampus

Zonder slimme mensen geen slimme processen, producties en producten. In de constant ontwikkelende industrie is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en in te haken op de trends. De Toekomstcampus dient als denktank waar kennis en vaardigheden centraal staan. Vakprofessionals kunnen informatie inwinnen om hun bedrijf concurrerend en toekomstbestendig te maken en houden. Onder andere kennisinstituten, brancheverenigingen, mediapartners en overheidsinstanties lichten noviteiten binnen de maakindustrie toe onderverdeeld in drie thema's: Technologie, Business en People. ‘Een groot aandachtspunt voor een breed ingestoken platform als TIV is een duidelijke profilering voor zowel bezoekers als exposanten, om vraag en aanbod uit de maakindustrie efficiënt bij elkaar brengen. Met de Slimme 3P’s en de Toekomstcampus zetten we daarin een volgende stap.’ aldus Gertjan Lammers, organisator van TIV.

Meer informatie: www.tiv-hardenberg.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!