Back Back Nieuws

Summercourse: met PINO inspiratie van de straat halen

19 augustus 2013
Inspiratie ligt op straat: dat was het thema van de Summercourse, waarmee PINO 15 augustus een aantal leden van het Genootschap voor Eventmanagers verraste. Samen met stratoloog Pim van den Berg nam PINO de vakbroeders en -zusters mee op een ontdekkingstocht door de Domstad. Zo ondervonden ze dat gastvrijheid begint met kijken. En zien.

40 kopjes cappuccino
De Summercourse startte op het kantoor van PINO in de Utrechtse binnenstad. Daar trakteerde stratoloog Pim van den Berg ze op een gloedvol betoog over zijn internationale straatbelevenissen, die hij illustreerde met grepen uit zijn database van ruim 1,2 miljoen foto’s. Van den Berg liet zien dat alles een verhaal vertelt. Een kopje cappuccino bijvoorbeeld. De stratoloog diepte direct 40 foto’s van cappuccino’s op om aan te tonen dat alles in de gastvrijheidsbranche de beleving bepaalt: welk kopje cappuccino wil je zijn?

Fietsen, fotograferen en WhatsAppen
Na het verhaal van Van den Berg verlieten de eventmanagers in twee groepjes het pand van PINO om op de fiets de verhalen van de straat te ontdekken. Van alles wat hen inspireerde, maakten ze foto’s. Die inspiratie deelden en bespraken ze via een WhatsApp-groep. Bij een ijsje wisselde de stratoloog van helft om zo iedereen te kunnen wijzen op alles wat een verhaal vertelt. Op het terras van PINO’s stamkroeg kwamen de groepen weer bij elkaar om belevenissen en inzichten te delen.

‘Gastvrijheid begint met kijken’ 
‘Pim leerde ons dat er een verschil is tussen kijken en zien’, vertelt Pieter Schure van PINO. ‘Veel mensen kijken wel, maar echt zien is wat anders. Gastvrijheid begint met kijken en daarna zien welk verhaal je ervaart. Dat verhaal zit in alles. Dat is voor ons, als professionals die ontmoetingen tussen mensen organiseren, goed om weer eens te beseffen. Het was vandaag mooi om te merken dat de deelnemers er plezier in hadden om echt anders te kijken en op straat inspiratie te zien voor een nog betere beleving van gastvrijheid.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!