Succesvolle samenwerking tussen Events in Business en ThingsConSuccesvolle samenwerking tussen Events in Business en ThingsCon
Back Back Eventcase

Succesvolle samenwerking tussen Events in Business en ThingsCon

21 februari 2020

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde ThingsCon haar jaarlijkse conferentie in Nederland. Events in Business was dit jaar wederom uitvoerend producent. ThingsCon is een wereldwijd initiatief om de ontwikkeling van verantwoorde en mensgerichte technologieën voor het IoT (Internet of Things) verder te verkennen en betere werkwijzen te promoten en te implementeren.

Vertrouwen en wederzijds respect

De samenwerking tussen ThingsCon en Events in Business mag, na vijf jaar, op zijn minst als succesvol worden aangemerkt. Het is bovendien een samenwerking zoals Jan Douwe Rekers, directeur van Events in Business, ze het liefst heeft. Een samenwerking die zich laat kenmerken door vertrouwen en wederzijds respect. Afgelopen december vond de jaarlijkse conferentie van ThingsCon opnieuw plaats in Rotterdam. De eerdere drie edities vonden plaats in het Amsterdamse Volkshotel, waarna het evenement verhuisde naar Rotterdam. In 2018 in Bluecity (voormalig Tropicana) en afgelopen jaar in het Nieuwe Instituut.

Groeiend succes

Het bezoekersaantal groeit nog altijd, hetgeen de behoefte aan een dergelijk evenement bevestigt. Dat is echter niet de enige reden voor het blijvende succes van de conferentie. Minstens zo belangrijk is het feit dat ThingsCon telkens nóg meer beleving weet te bieden en kans ziet om klinkende namen te verbinden aan het evenement. Met een jarenlange ervaring in het organiseren van events, weet het team van Events in Business exact wat er nodig is en neemt zij haar opdrachtgevers alles uit handen. Toch weet Events in Business haar klanten het ‘wij doen het samen’ gevoel te bezorgen. De opdrachtgever blijft ‘eigenaar’ van het event, terwijl Events in Business alles van begin tot het einde regelt. Rekers: ‘Wij zijn als adviseur vanaf het begin van de ontwikkeling van elke jaarconferentie betrokken. Wij denken mee op welke manier het beste resultaat gerealiseerd kan worden. Door middel van transparante communicatie en korte lijnen, houden wij de opdrachtgever betrokken. Kortom co-creatie in het voortraject én in de uitvoering van het evenement. Vertrouwen in elkaar is daarbij essentieel.’

Sfeer en verbinding

De conferentie van ThingsCon is bij uitstek een evenement waarbij sfeer en het in verbinding brengen van mensen heel belangrijk zijn. Dat realiseren Events in Business en Thingscon door het samenstellen van een interactief programma waarbij de deelnemers daadwerkelijk een onderdeel zijn van de conferentie. Door de uitgebreide briefing in het voortraject weet Events in Business precies welke kant de klant op wil en door een goede brainstorm is er een kader geschetst waarbinnen gewerkt wordt. Zo kan het bedrijf haar opdrachtgever werkelijk alles uit handen nemen. Van de wensen en behoeften van de sprekers tot aan de invulling van de workshops.

Iskander Smit - ThingsCon

Ook ThingsCon is blij met de samenwerking: ‘Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Events in Business. Ik realiseer me dat ThingsCon een makersevent is waardoor er veel verschillende wensen van uiteenlopende organisaties en personen zijn. Het is heel fijn dat Events in Business steeds op juiste momenten weet wat er nodig is en gedaan moet worden. Het evenement ontstaat hierdoor echt in het moment. Het is regelmatig on the edge, maar door elkaar vertrouwen te geven ontstaat juist daardoor de sfeer die we willen hebben. Ze ontzorgen me, waardoor ik mij op de inhoud en het netwerk kan richten.’ Aldus Iskander Smit, organisator van ThingsCon.

Door > Hanneke Tinor-Centi

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!