Roel Oostrum Executive Chef bij blooming Roel Oostrum Executive Chef bij blooming
Back Back Nieuws

Roel Oostrum Executive Chef bij blooming

14 maart 2019

 

Het was eind jaren negentig, met een bijbaantje werkend onder Michelin-Chef Alan Pearson (destijds bij Hotel-Restaurant Merlet), dat Roel Oostrum geïnteresseerd raakte in de horeca. Die interesse veranderde al snel in een soort van bezetenheid. Tijdens zijn opleiding aan de horeca-vakschool in Heerhugowaard wist Roel het zeker: hij zou kok worden! Roel switchte naar de koksopleiding en leerde via prachtige stageplekken bij 'de Bourgondiër', 'de Vrienden van Jacob (*)' en 'Restaurant Vermeer (*)', de spreekwoordelijke kneepjes van het vak. Nu gaat blooming bedrijvengroep uit Bergen (NH) gaat met Roel in zee als nieuwe executive chef

Bedrijvengroep blooming is geen onbekend terrein voor Roel Oostrum. Jaren geleden werkte Roel als souschef al even voor de horeca-groep uit het Noord-Hollandse Bergen. Via Bistronomie 't Parkje in Bergen en Rotisserie IJkgebouw in Alkmaar werd het tijd om invulling te geven aan deze eerste executive-positie met maar liefst drie markante locaties.
Naast hotel blooming en blooming Landgoed Het Hof, beschikt de groep ook over strandpaviljoen blooming beach. En aangezien het seizoen voor de deur staat, heeft Roel al zijn pijlen daar nu op gericht.

blooming beach bowls

Roel: 'Het food-concept laat zich het beste omschrijven als 'blooming beach bowls', dat wil zeggen comfort food in een ongedwongen strand-setting geserveerd in een bowl. Alle gerechten (vlees, vis, vega) hebben een tussengerecht-portionering en afhankelijk van de trek (lunch/diner) kan men een side-dish en/of dip-to-share bestellen... zoveel mogelijk huisgemaakt natuurlijk. Alle gerechten hebben een connectie met de Hoftuin.' In het oog springende voorbeelden zijn misschien wel de zoetpittige tomaten-sambal bij de saté alsook kroepoek van rode kool die bij de makreel wordt geserveerd.

Inspiratie

Gedurende de jaren dat Oostrum niet voor blooming werkte, was hij toch wekelijks te vinden in de enorme biologische moestuin van Landgoed Het Hof. We vroegen waarom? 'Simpel, namelijk de enorme variëteit en hoeveelheid aan prachtige en eerlijke producten die men daar al jaren verbouwt. Naast eigen walnoten en een overvloed aan bloemen zijn daar ruim vijftig soorten groenten, fruit en kruiden te vinden. De rust die daar heerst is heerlijk. Maar met name de ongekende hoeveelheid smaakmogelijkheden die ik zag, inspireerde, inspireert en zal blijven inspireren. Bladgroente, knolgroente, harde groente, zachte groente, eetbare bloemen... het is onuitputtelijk inspirerend en het geheel vormt een geweldige weerspiegeling van de seizoenen ... dat haal je niet uit een boekje! Om straks ons 130-kamer-tellende hotel naar een volgend culinair niveau te brengen is the next step,' aldus Roel.

'En tegelijkertijd kan ik niet wachten tot het moment dat het uit de zeventiende eeuw daterende 'Landgoed Het Hof' eindelijk haar volledige horeca-vergunning wordt verleend. Een snellere route tussen tuin en bord is namelijk ondenkbaar. Het woord 'hofleverancier' krijgt zo wel een hele dubbele betekenis. En aangezien we al het uit de keuken afkomstige afval zelf composteren, zit het met onze circulariteit al meer dan goed.'

Strandpaviljoen blooming beach opent zaterdag 16 maart, grappig of toevallig genoeg, op Roel zijn verjaardag. 

Over blooming

De blooming bedrijvengroep uit Bergen NH bestaat uit het blooming hotel & conferentielandgoed, het historisch herenhuis Het Hof op Landgoed 't Oude Hof en stichting blooming, verantwoordelijk voor de coördinatie en begeleiding van de door die stichting geselecteerde maatschappelijke projecten. blooming is een commercieel horeca- en leisurebedrijf met 130 hotelkamers en 26 vergaderruimten echter zonder winstoogmerk en zonder aandeelhouders. Het uitgangspunt van de onderneming is de winsten te herinvesteren in de vorm van maatschappelijk verantwoorde projecten of samenwerkingsverbanden, en in de organisatie zelf en haar personeel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!