Back Back Nieuws

Rapport CWT Meetings & Events voorspelt groei meetings & events sector

23 september 2015
CWT Meetings & Events, de meetings & events afdeling van Carlson Wagonlit Travel, heeft haar jaarlijkse prognose gepubliceerd over trends en kosten. Uit het rapport 2016 Meetings & Events Forecast blijkt dat de meetings & events sector de komende 12 maanden zal groeien.

Annuleringsvoorwaarden
Dit is positief nieuws voor de branche, maar er zijn wel enkele kanttekeningen bij 
te plaatsen. De annuleringsvoorwaarden worden strenger. Daardoor zijn de onderhandelingen met leveranciers belangrijker dan ooit voor meeting & event planners.

Jaarlijkse prognose
Deze vierde jaarlijkse prognose biedt event planners waardevolle inzichten om zich voor te bereiden op het komende jaar. Het rapport geeft relevante gegevens per regio, zoals de gemiddelde dagkosten per deelnemer en de gemiddelde groepsgrootte van events. 
Met deze informatie kunnen event planners starten met het plannen en budgetteren 
voor 2016.

Praktische tips
Dit jaar zijn ook praktische tips opgenomen voor een succesvol meetings & events beleid: 
- Plan vooruit – hou er rekening mee dat populaire hotels niet langer zalen en kamers reserveren of in optie houden. Beslis snel en houd flexibiliteit in de data. 
- Houd de focus op food & beverage - food and beverage (F&B) blijft de belangrijkste kostenpost per deelnemer. Houd het budget goed in de gaten en bied gezonde F&B alternatieven die steeds populairder worden bij de deelnemers. 
- Verhoog de doorlooptijd – de termijn tussen het moment van de aanvraag en het afsluiten van contracten voor locaties wordt steeds kleiner. Door deze doorlooptijd juist te verhogen kunnen meeting & event planners hun onderhandelingspositie vergroten. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!