Prodentfabriek maakt van Bakkersfestijn een event voor fijnproevers Prodentfabriek maakt van Bakkersfestijn een event voor fijnproevers
Back Back Eventcase

Prodentfabriek maakt van Bakkersfestijn een event voor fijnproevers

19 april 2023

Elkaar ontmoeten, inspireren en samen naar de toekomst kijken in combinatie met de bekendmaking van de Top Bakker van het jaar. Het zijn de voornaamste ingrediënten van het jaarlijkse Bakkersfestijn van bakkersorganisatie Top Bakkers. Voor een event, waar het draait om dit (oude) ambacht, past natuurlijk een locatie met een industriële historie. De Prodentfabriek valt zeker in deze categorie. Als kloppend hart van de voormalige industrie in Amersfoort is de Prodentfabriek, een locatie waar vanaf de jaren’30 tot 2011 tandpasta werd geproduceerd, nu de plek waar de mooiste, duurzame evenementen worden gehouden.

Maatwerk

Eind maart waren - met de zeer geslaagde editie van 2022 nog in het achterhoofd - opnieuw een groot aantal ambachtelijke bakkers uit heel Nederland te gast bij de Prodentfabriek in Amersfoort. Volgens general manager Sven Delfsma zijn er meerdere redenen om deze unieke evenementenlocatie met industriële historie te kiezen voor een congres, workshop, presentatie, bijeenkomst of feest. ‘In samenspraak met onze opdrachtgever richten we evenementen op maat en geheel naar wens in. Denk hierbij aan de catering, de audiovisuele aspecten, maar ook aan decoratie/aankleding en de inzet van gastheren en vrouwen. Zo was de Productiehal via twee imposantste schuifdeuren opgedeeld in een studio en een horecagedeelte met smaakvolle stands die volledig in bakkersthema waren ingericht. Uiteraard kwam dit aspect natuurlijk ook in de catering naar voren. De kracht van ons keukenteam is dat we aan alle verzoeken kunnen voldoen. Een Griekse avond, of alles juist vegetarisch? Wij gaan op gebied van de catering geen uitdaging uit de weg en werken op dit terrein met twee vaste restaurant samen. Door de korte lijnen kunnen we de wensen van onze opdrachtgever snel en op een creatieve wijze invullen’, aldus Sven.

Opstelling

Events, kleinschalig of juist groots opgezet. Online, hybride of volledig fysiek. De Prodentfabriek is de ideale locatie waar online en offline perfect samenkomen. Er zijn een groot aantal break-out ruimtes variërend in capaciteit en de locatie beschikt over geavanceerde, technische faciliteiten die voor elk eventtype geschikt zijn. De wens van opdrachtgever Top Bakkers voor een middenpodium kon dan ook eenvoudig worden ingewilligd. De dag stond in het teken van ‘de kracht van het ambacht’ en ‘de kracht van samen en Astrid Joosten leidde als dagvoorzitter het plenaire gedeelte.

Verkiezing

De uitreiking van de wisseltrofee Top Bakker van het jaar 2022 was natuurlijk een onderdeel waar door iedere aanwezige bakker reikhalzend naar werd uitgekeken. Wie zou er dit jaar met deze prestigieuze prijs aan de haal gaan?  Deze eer viel bakker Schreuder uit het Gelderse Uddel te beurt. Maar eigenlijk voelde iedere bakker, mede door de uitstekende organisatie, zich na afloop een winnaar. Het team van de Prodentfabriek bewees zo eens te meer een perfecte partner te zijn voor een event met status.

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!