asperges in het veld pop-up resto
16 april 2025

Pop-up restaurant Asperges in het veld smaakt al 10 jaar naar méér

Rubrieken

Het is elk jaar weer genieten van geweldige aspergemenu’s, bereid door topchefs. Asperges in het veld speelt zich steevast af in een sfeervol en intiem ingericht paviljoen, direct aan de aspergevelden. Dit populaire culinaire evenement van organisator Frank de Bot uit Cromvoirt viert dit jaar het 10-jarig bestaan. Dat gebeurt vanaf 8 mei, uiteraard weer met een geweldige line-up van gast-restaurants.

Asperges in het veld wordt sinds vorig jaar georganiseerd in zowel Cromvoirt (regio ’s-Hertogenbosch) als in Prinsenbeek (regio Breda). Verdeeld over beide locaties werden vorig jaar ruim 5.800 gasten ontvangen. Zij beloonden de culinaire verwennerij met een gemiddelde score van maar liefst 8.8. Dat enorme succes leidt ook dit jaar tot een massale voorinschrijving, zowel in Cromvoirt als in Prinsenbeek. Zowel kleine als grote groepen hebben hun reserveringen inmiddels al gemaakt. Dat heeft de organisatie ertoe doen besluiten om op beide locaties ruim een week langer open te gaan.

6 sterrenrestaurants

Voor de lustrumeditie wordt alles uit de kast gehaald. De line-up telt niet minder dan 13 gast-restaurants, waaronder 6 met een Michelinster. Deze restaurants bereiden met hun brigades de lekkerste aspergemaaltijden in het veld. Onder de deelnemende restaurants zijn vaste gasten als ’t Misverstant uit Vught, Noble Gastro House uit Den Bosch, Noble Kitchen uit Cromvoirt en De Rozario uit Helmond. Ook Eden uit Waalre, Masz uit Schijndel, Lutum uit Wijk bij Duurstede en Uijttewaal uit Ulvenhout zijn opnieuw van de partij. Daarnaast maken zes nieuwe toprestaurants hun opwachting. Dit zijn Versaen uit Ravenstein, Monarh uit Tilburg, Aan de Spuihaven uit Dordrecht, Stoked uit Uden, The Charles Duke Golf uit Nistelrode en 1857 uit Roosendaal.

Asperges in het veld start in Cromvoirt en duurt daar van donderdag 8 met tot en met zondag 1 juni. Van vrijdag 6 juni tot en met zondag 22 juni vindt dan de editie in Prinsenbeek plaats. Voor beide plaatsen geldt dat het pop-up restaurant van woensdag tot en met zondag geopend is, zowel voor lunch als diner. In het paviljoen is volop plek voor individuele gasten, kleinere groepen en grote gezelschappen. Er zijn maximaal 150 zitplaatsen beschikbaar, particulier of zakelijk. Het reserveren van een tafel kan online via de website van Asperges in het veld.

Afterparty’s

In het veld kan zowel vóór als ná het eten heerlijk worden gelounged op een prachtig terras. Dat is deels overdekt. Bij mooi weer gaan de wanden van het paviljoen aan de terraszijde volledig open. Vanzelfsprekend gaan deze bij minder mooi weer ook weer snel en gemakkelijk dicht. Extra vermaak is er op de donderdag- en zaterdagavonden. Dan wordt er na het diner een geweldige afterparty verzorgd met live entertainment, van pianoshow tot top-DJ’s, begeleid door gevarieerde artiesten.