Politieacademie kiest voor EurestPolitieacademie kiest voor Eurest
Back Back Nieuws

Politieacademie kiest voor Eurest

06 januari 2017

Eurest is aangesteld als cateraar voor de Politieacademie op acht vestigingen door het hele land. Op de locaties wordt gewerkt volgens het Workplace Wellbeing concept, waarbij studenten en medewerkers worden gestimuleerd om bewustere keuzes te maken op het gebied van voeding.


Het concept is doorgevoerd op de vestigingen in Apeldoorn, Drachten, Eindhoven, Warnsveld, Ossendrecht, Rotterdam, Amsterdam en Lelystad. In de restaurants zorgt Eurest voor een verantwoord assortiment, dat bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Odette van Erken Calandt van de Politieacademie: ‘De studenten moeten elke dag zowel fysiek als mentaal presteren, het is daarom belangrijk dat zij zich fit voelen. Door het gezonde aanbod en het geven van informatie over een gezonde levensstijl, draagt dit concept bij aan het welzijn van de studenten en medewerkers.’

Jorrit Woltman van Eurest: ‘Voedzaam eten en drinken is een randvoorwaarde om je fit te voelen en goed te kunnen presteren. Workplace Wellbeing staat voor jezelf tijdens werktijd net zo goed kunnen verzorgen als gedurende je vrije tijd. Om dit te bewerkstelligen is ons assortiment zorgvuldig samengesteld met producten die echt iets voor onze gasten doen. Bijvoorbeeld sportshakes met veel eiwitten die het spierherstel bevorderen, en goede vetten als avocado en ongebrande noten.’

Under Management Construction

Eurest werkt volgens een Under Management Construction in de restaurants met twintig vaste medewerkers van de Politieacademie. Woltman: ‘Het gaat echt om een maatwerk aanpak, die vraagt om duidelijke, eerlijke en eenduidige communicatie. We hebben hier veel ervaring in, en weten hoe het is om mensen op te nemen in ons bedrijf. We streven ernaar dat de medewerkers van de politieacademie zich bij ons minstens net zo thuis voelen doordat wij hen volledig ondersteunen in de overgang.’

Over Workplace Wellbeing

Het Workplace Wellbeing concept helpt werkgevers bij het verbeteren van de betrokkenheid, productiviteit en welzijn van werknemers, vanuit de gedachte dat zij het best presteren wanneer ze lekker in hun vel zitten. Het concept bestaat uit vier pijlers: food, community, ownership en storytelling. Bij de invulling van het concept op locatie wordt niet alleen gekeken naar hoe gezonde voeding kan worden gestimuleerd, maar ook naar het creëren van een fijne plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Compass Group Nederland Holding / Eurest
Compass Group Nederland Holding zorgt ervoor dat mensen in hun werkomgeving, op school of universiteit, in een zorginstelling of in een horecagelegenheid zich altijd prettig voelen. Dat doen we met lekkere en gezonde voeding en een schone en veilige (werk)omgeving.

Compass Group Nederland Holding, waar Eurest een dochter van is, is onderdeel van het toonaangevende Compass Group PLC, wereldwijd marktleider in food en support services met meer dan 500.000 medewerkers in ruim 50 landen.


In Nederland verlenen bijna 5000 medewerkers food en support services aan bijna 900 bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, hogescholen, universiteiten en (overheids)instellingen. Deze locaties zijn verspreid over heel Nederland. De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest en Eurest Services.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!