Back Back Nieuws

Pinkster Polo viert zonovergoten eerste lustrum met zege thuisteam

13 juni 2014
Landgoed Eeckenrhoode in Waalre stond tijdens het afgelopen pinksterweekeinde voor de vijfde maal geheel in het teken van Pinkster Polo. Zowel de Business Picknick op zaterdag als de Publieksdag op zondag kende een grote belangstelling; 3.500 bezoekers passeerden de entree tot het landgoed.

Internationaal
Het sterk Argentijnse karakter van de polosport kreeg met het stralende weer en de aangename temperaturen een extra Zuid-Amerikaans tintje. In de gezellige drukte bleek er genoeg ruimte om langs het speelveld en in en om de hospitality-paviljoens te flaneren en in de schaduw te zitten. Jonge gasten konden zich uitleven in het uitgebreide kinderdorp met diverse attracties, waaronder zelfs een metershoge en beveiligde survival touwbaan. In een relaxte atmosfeer genoot het publiek van de catering met voor elke trek wat wils, live muziek en natuurlijk de sport, de strijd en de snelle dieren. De organisatie, het Eindhovense evenementenbureau BYLEI, kon ieders goedkeuring wegdragen: ‘Goed voor mekaar, ook qua sponsors, en dat in deze tijden’, klonk het in het publiek, waar veel verschillende Nederlandse accenten én allerlei talen te horen waren.

Waalre wint finale
De finale had alles in zich dat de polosport zo attractief maakt: elk punt werd bevochten, er sneuvelden diverse mallets (polosticks ofwel taco’s) en zelfs een goalpaal en er werden ballen van de doellijn gehaald. De eindstrijd in het toernooi met zes deelnemende teams, ingeluid door authentieke jachthoornblazers (sonneurs), kende saillante familiebanden. De twee broers Luis en Miguel Duggan – beiden uit een bekende Argentijnse polofamilie – stonden tegenover elkaar. Verliezend finalist Nederland FM/Nipas had moeder Annita en talentvolle zoon Niels van der Hoeven in de gelederen. De eindoverwinning ging met een overtuigende 11-6 naar Polo Club Waalre, met de broers Lex en Hubert van Berkel op eigen veld spelend, en het lustrum van Pinkster Polo zo extra cachet gaf.

Kijk voor foto’s en andere beeldverslagen op pinksterpolo.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!