Pillows Hotels verwelkomt 3-sterrenrestaurant Inter ScaldesPillows Hotels verwelkomt 3-sterrenrestaurant Inter Scaldes
Back Back Nieuws

Pillows Hotels verwelkomt 3-sterrenrestaurant Inter Scaldes

20 januari 2023

De combinatie van fine dining en overnachten is typerend voor het Pillows concept. Het Michelin restaurant Inter Scaldes en bijbehorende hotelkamers lijken dan ook een culinaire match van het hoogste niveau te worden. ‘Bij Pillows Hotels draait alles om genieten, zowel met onze hotels als op culinair vlak’, aldus Loes Dingemans. ‘Wij zijn ontzettend trots om te mogen samenwerken met zowel Jannis als Jeroen en onze gasten ook deze fantastische locatie in Zeeland te kunnen bieden.’ Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes haardeuren in het najaar. Het luxe boutique hotel heeft twaalf hotelkamers die exclusief beschikbaar zijn voor gasten van het restaurant. 

Chef Jannis Brevet

Zeeland is de habitat van Jannis Brevet. Hij deed tientallen jaren ervaring op in met Michelinsterren bekroonde keukens in binnen- en buitenland, maar naar Zeeland keerde hij altijd weer terug waar hij liefde koestert voor wat de polders en wateren aan verfijnde delicatessen voortbrengen. In 2001 nam hij samen met zijn vrouw Claudia Inter Scaldes over. De voorgangster Maartje Boudeling wist tot dan twee sterren te bemachtigen. Brevet slaagde erin beide sterren te behouden en daar een derde aan toe te voegen in 2018. Vanaf heden heeft Jannis Brevet een adviserende rol binnen Pillows Hotels en haar restaurants. 

Chef Jeroen Achtien

Jeroen Achtien is zijn indrukwekkende carrière begonnen aan de koksopleiding in Leeuwarden. Daarna stond hij in de keukens van verschillende Michelin restaurants waaronder de Librije. In 2018 vertrok Achtien naar Zwitserland waar zijn carrière een vogelvlucht nam als Executive Chef bij Sens. Onder Achtien’s leiding wist het restaurant twee sterren te verdienen. Vanaf september neemt Jeroen Achtien de rolvan chef-kok en mede-eigenaar over van Jannis Brevet bij Inter Scaldes. 

Over Inter Scaldes

Restaurant Inter Scaldes dankt haar naam en faam aan de schitterende situering in Kruiningen. Gelegen in de weidse polders van Zeeland, op het smalste gedeelte van Zuid-Beverland tussen de Ooster- en Westerschelde. Rondom het restaurant is een klassieke Engelse tuin aangelegd. Kenmerkend voor de kaart van Patron-Cuisinier Jannis Brevet zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren. Inter Scaldes wist haar eerste Michelinster al in 1977 te bemachtigen en telt sinds 2018 maar liefst drie Michelinsterren en is daarmee een internationale speler in zijn genre.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!