Parc Broekhuizen kijkt uit naar 'Dinner at the Parc'Parc Broekhuizen kijkt uit naar 'Dinner at the Parc'
Back Back Nieuws

Parc Broekhuizen kijkt uit naar 'Dinner at the Parc'

14 mei 2018

Parc Broekhuizen opent opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs  – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in Leersum. Tijdens Dinner at the Parc laten de meest invloedrijke chefs nationaal en internationaal hun culinaire kunsten zien en koken samen met het eigen team van Parc Broekhuizen: chef Robert Poel, chef Thomas Diepersloot en inspirerend chef, Jacob-Jan Boerma.

Programma & chefs

- Dinner at the Parc begint op 15 juni met de exquise gerechten van vier Canadese chefs, die speciaal voor deze gelegenheid hun krachten bundelen:

  1. Kimberley Lallouz: televisie bekendheid, chef & eigenaar van 2 restaurants: Miss Prêt à Manger en Monsieur Restaurant+Bar 
  2. Stephanie Audet: reist de wereld over voor het geven van classes en work shops en specialist in vegan & raw gastronomy 
  3. Olivier Vigneault: opgeleid in Frankrijk in Michelinsterren traditie, chef en eigenaar van restaurant Jatoba 
  4. Joël Watanabe: uit Vancouver van restaurant Kissa Tanto en 'Canadas chef of the year 2017' 

- Op zaterdag 16 juni verwelkomt Parc Broekhuizen de Franse driesterrenchef Pascal Barbot van restaurant L'Astrance uit Parijs. Barbot is de voormalig souschef van Alain Passard in l’Arpège***. In 2000 opende hij samen met een compagnon zijn eigen restaurant, dat in 2007 zijn derde Michelinster behaalde. L’astrance heeft slechts plek voor 25 gasten en kent een wachtlijst van een half jaar.

- Op zondag 17 en maandag 18 juni zullen Parc Broekhuizen's eigen chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot worden bijgestaan door maar liefst 14 top-chefs, uit binnen- en buitenland - om elk hun unieke stijl, smaak en beleving te laten proeven aan hun gasten. Op zondag gebeurt dit in de vorm van een uniek diner in restaurant Voltaire. Op maandag is er een feestelijke afsluiting in de vorm van een grootse 'Kitchen Party' in het koetshuis.

  1. Joachim Wissler, Vendome***, #47 World's 50 Best Restaurants, Bergisch Gladbach, Duitsland 
  2. Paolo Casagrande, Lasarte*** , Barcelona, Spanje 
  3. Dieter Koschina, Vila Joya**, Lissabon, Portugal 
  4. Shaun Hergatt**, New York, Verenigde Staten 
  5. David García, Corral de la Moreria*, Madrid, Spain 
  6. Roger van Damme, Het Gebaar *, Best Pastry Chef in the World 2017, Antwerpen, België 
  7. Jacob-Jan Boerma, De Leest*** , Vaassen, Nederland 

- Maandag 18 juni: 'The Royal Dutch Kitchen Party'

  1. Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot, Restaurant 212, Amsterdam, Nederland 
  2. Jannis Brevet, Inter Scaldes***, Kruiningen, Nederland 
  3. Erik van Loo, Parkheuvel**, Rotterdam, Nederland 
  4. Jan Sobecki, Tribeca**, Heeze, Nederland 
  5. Sidney Schutte, Librije’s Zusje**, Amsterdam, Nederland 
  6. Jarno Eggen, De Groene Lantaarn**, Zuidwolde, Nederland 
  7. Michel van de Kroft, Het Nonnetje**, Hardewijk, Nederland 
  8. Jacob-Jan Boerma, De Leest***, Vaassen, Nederland 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!