Overnachten tussen de Hollandse MeestersOvernachten tussen de Hollandse Meesters
Back Back Nieuws

Overnachten tussen de Hollandse Meesters

25 juli 2019

Middenin de nacht langs Het Melkmeisje van Johannes Vermeer slenteren? Nee, daarvoor hoef je niet in te breken in een museum. Je kunt gewoon een overnachting boeken in Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District, waar de Hollandse Meesters de dienst uitmaken.

Als we het hebben over een hotel dat typisch Amsterdam is kun je eigenlijk niet om Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District heen. Het authentieke hotel, dat middenin de Amsterdamse grachtengordel ligt, is volgens hotelmanager Francis Windt 'een fantastische plek om te genieten van het historische stadscentrum van Amsterdam'. Het hotel ligt op loopafstand van de meest iconische musea van Amsterdam, waaronder het Rijksmuseum. Omdat er in de straten om het hotel heen enkel woonwijken en geen winkels of eetgelegenheden zijn is het rustig, maar wél typisch Hollands en een lust voor de kunstliefhebbers.

Hollandse Meesters

Eenmaal terug op je kamer hoef je de kunst geen gedag te zeggen: Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District stikt van de kunstwerken van Hollandse Meesters als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Bartholomeus van der Helst. Alleen al in de lobby is een prettige mix van authentieke kunst gemengd met moderne meubels zichtbaar en op iedere kamer hangt één uitvergroot kunstwerk als pronkstuk aan het hoofdeinde van het bed.

Speciale Jan Steen

'Met één van die kunstwerken aan het hoofdeinde is iets speciaals aan de hand', vertelt Windt. 'Gasten die in deze kamer sliepen, bleven maar zeggen dat de afbeelding op het canvas een heel speciaal stuk was uit een schilderij van Jan Steen; Manius Curius Dentatus weigert geschenken aan te nemen van de gezanten van de Samnieten. Op de afbeelding die in het hotel staat afgebeeld is echter een kind te zien. Dit zou een heel zeldzaam werk zijn: in handen van een particulier. Niemand weet waar het origineel is. Dat deze versie van het werk van Jan Steen, dat is voortgekomen uit een klein printje dat ooit in ons hotel hing, nu op die kamer hangt is dus heel speciaal.'

Wil je de kunst in Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District zelf ervaren? Boek dan een overnachting via de website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!