Oudhollands genieten op z’n best Oudhollands genieten op z’n best
Back Back Locaties

Oudhollands genieten op z’n best

19 maart 2024

Omsloten door Amsterdam, Heemskerk en De Beemster ligt een gebied dat ooit het oudste industriegebied van Nederland was: De Zaanstreek. Kleurrijke Hollandse molens langs de Zaan, die weer grenst aan uitgestrekte natte veenweiden, vol vogels, koeien en houten huizen. Het maakt van dit stukje Noord-Holland een steeds geliefdere bestemming voor zakelijke evenementen. Want waar tref je elders nog zoveel oudhollandse glorie bij elkaar?

Een ouderwetse ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit is leidend in het noorden des lands. Des te leuker dat de Zaanstreek daar met haar soms poëtische vergezichten en historisch Hollandse architectuur tegen afsteekt. De mix van schattige arbeidershuisjes en oude pakhuizen levert een spannende omgeving op, wat leidt tot inspirerend samenkomen in een aantal unieke locaties.

De Zaanstreek samengevat in een uniek bouwwerk

Een spraakmakende blikvanger is het zeker, het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. De bijzondere opeenstapeling van maar liefst zeventig Zaanse huisjes is een locatie om nooit meer te vergeten! Het gebouw is bijna een kunstig abstracte vertaling van de streek te noemen. Treed binnen en je treft er een hotel met 159 luxe kamers aan. De moderne inrichting van de kamers is een verrassend contrast met het rustieke oudhollandse gevoel van de buitengevel. Zeven up-to-date vergaderzalen met ruim daglicht, een goede akoestiek en hoge plafonds bieden plek aan maximaal 225 personen voor zakelijke bijeenkomsten, internationale congressen, cocktailparty’s en borrels. Wissel het zakelijke af met ontspanning in de Wellness Club met zwembad, de Life Fitness gym en restaurant Puur Saen.

Van koekjes naar culinaire hoogstandjes

Wie kent de koekjes van Verkade niet? Maar ken je ook de fabriek van Verkade? De omgebouwde fabriek biedt nu onderdak aan restaurant en evenementenlocatie JP 1886: voor Zaankanters een culinaire hotspot. Tijdens zakelijk bijeenkomen geniet je volop mee van de culinaire voordelen. Zo wordt het merendeel van de gerechten bereid op The Beast: een grill, smoker en slowcooker in een. Kleine kunstwerkjes van gerechten - onder de naam JP’s Favourites - complementeren het eten van The Beast en zijn bedoeld als onderdeel van een shared dining experience. Ook voor grote gezelschap zet de keuken de meest oogstrelende menu’s op tafel.

350m2 oppervlakte, verdeeld over verschillende ruimtes in en om de oude Verkadefabriek, en een groot buitenterrein én twee terrassen die erbij kunnen worden betrokken. Het maakt JP 1886 geschikt voor allerlei zakelijke gezelschappen, van compact vergaderen tot grote meerdaagse congressen en alles ertussen. De prachtige ligging aan de Zaan maakt het makkelijk om zakelijke uitjes te combineren met breakout activiteiten zoals varen richting de karakteristieke Zaanse Schans.

Historie en mysterie op een stukje industrieel erfgoed

Geschiedenis en mysterie komen samen op het indrukwekkende terrein van Taets Art and Event Park, gelegen op het Hembrugterrein. Deze locatie aan de rand van Amsterdam bevindt zich op een monumentaal industrieel gebied en is een fascinerende en inspirerende omgeving met rijksmonumenten langs het Amsterdam Noordzeekanaal. De diverse historische panden van de locatie zijn geschikt voor een breed scala aan evenementen variërend van 20 tot en met 15.000 bezoekers. Van vergaderingen tot diners, tech-conferenties, beurzen en festivals. De unieke panden en buitenruimtes, waaronder Building 41 (The Gallery en Theatre), Building 43 (Event Area en Meeting Area), Hall 1 (Black Box en White Box, Building 408, The Glass Pavillion), Yada Yada en Event Garden bieden een uitgebreide en gevarieerde selectie van mogelijkheden voor elk type evenement. Deze unieke locatie, te midden van de natuur met een prachtig uitzicht over het Noordzeekanaal, biedt ook tal van buitenmogelijkheden. En met meer dan 600 parkeerplaatsen is parkeren nooit een probleem. Bij Taets Art and Event Park is werkelijk elk soort evenement mogelijk!

Bereikbaarheid

De Zaanstreek is met een rechtstreekse treinverbinding vanaf Schiphol, met 6 treinstations in de streek en direct gelegen aan de A8 en A7 uitermate goed bereikbaar. Met de trein ben je vanaf Amsterdam Centraal slechts 13 minuten verwijderd van idyllisch Nederland.

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!