Onderhandelen over je uurtariefOnderhandelen over je uurtarief
Back Back Nieuws

Onderhandelen over je uurtarief

26 augustus 2019

De economie trekt aan en de zaken gaan goed. Maar wanneer is het nou een goed moment om je tarief als freelancer te verhogen? En hoe onderhandel je daar eigenlijk over? We zetten een paar artikelen met handige tips voor je op een rij. 

Vraag eens meer geld voor je klus. Onderhandelen als zzp'er 

Stel, je bent vijf jaar geleden voor jezelf begonnen als zelfstandig bedrijfscoach. Al die tijd vraag je hetzelfde uurtarief van 80 euro. Maar inmiddels is je huur verhoogd en is je sportschool duurder geworden, net als het brood bij de bakker.

De economie groeit, maar dat vertaalt zich nog niet in meer geld voor zzp’ers. Hun inkomen zakte tijdens de crisis met gemiddeld 8 procent, en een opgaande lijn valt niet te bespeuren, bleek vorige week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wel wisten eenpitters in de zakelijke dienstverlening vorig jaar hun uurtarief iets op te krikken, volgens gegevens van belangenbehartiger ZP Facts. Maar veel was het niet. Gemiddeld verdienden zij 89,38 euro en dat is 1 procent meer dan op het dieptepunt, begin 2015. Lees hier het hele artikel op Zipconomy.

Onderhandel strategisch over je tarief

Time het moment van onderhandeling goed. Het onderhandelmoment kan namelijk veel invloed hebben op de uitkomst. Als je te vroeg begint, geef je misschien te veel weg of verliest de klant interesse. Doe je het te laat, dan kan de klant zich voor het blok gezet voelen.

Lees hier het hele artikel op ZZP Barometer.

Hoe bepaal je als freelancer je uurtarief?

Als je meer kosten gaat maken is het tijd om je uurtarief eens goed onder de loep te nemen. Lees hier het artikel 'Hoe bepaal je als freelancer je uurtarief.

Zichtbaar voor potentiële opdrachtgevers

Wil jij je als freelancer meteen zichtbaar maken voor de duizenden eventleveranciers en opdrachtgevers die dagelijks Events.nl bezoeken? Maak dan een freelancers profiel aan. Of bel ons voor meer informatie op 088 8860 100.

Gratis opdrachten plaatsen

Ben je op zoek naar een freelancer? Plaats dan gratis je freelance opdracht op EventJobs.nl 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!