2 november 2017

Nieuwe Executive Chef voor eventcateraar LaVie

Rubrieken

LaVie zet een nieuwe culinaire koers in met het aantrekken van een nieuwe Executive Chef. LaVie stelt zichzelf als doel de beste cateraar op gebied van eventcatering en 'Storytelling By Food' van Nederland te worden. ‘Met Ralph Drost maken wij een duidelijke stap in deze richting.’ Met deze nieuwe stap in zijn carrière wil Ralph de 'ziel terug in het gerecht' brengen. Zonder duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen uit het oog te verliezen. 

Over chef Ralph

Al van jongs af aan weet Ralph dat hij de keuken in wil, om deze dromen waar te maken start hij op zijn elfde met de koksopleiding (de Rooij Pannen). Bij zijn laatste leerbedrijf Restaurant L'Auberge stroomt hij door tot chef de partie. Het harde werk wordt doorgezet bij De Treeswijkhoeve waar Ralph samen met Dick Middelweerd en het toenmalige team een ster weet te behalen.

Sinds 2012 is Ralph actief met zijn eigen label 'by-Ralph', waar hij bijzondere evenementen mee maakt, van een klein thuisdiner tot het koken voor het Britse Koningshuis. 

Authenticiteit in de keuken

Bij LaVie Catering gaat Ralph de totaalbeleving op grote schaal neerzetten door middel van story telling by food. Daarnaast worden nieuwe recepturen ontwikkeld, waarbij hij goed kijkt naar de producten die hij gebruikt en de keuken van nu. Belangrijk voor Ralph is het respect voor de seizoenen.

‘Er lopen verschillende projecten in allerlei fasen van uitvoering. We zijn bezig om op het dak van het bedrijfspand een kwekers-kas te bouwen om groenten uit eigen tuin aan te kunnen bieden. Noem het een variant op Urban farming.  Maar vooral heeft Ralph ontzettend veel zin om samen met het nieuwe team aan de slag te gaan.’