Back Back Nieuws

Nieuwe eventbeurs voor Nederlandse, Belgische en Duitse markt: EventSummit

06 juni 2016
De eerste editie van EventSummit, het internationale zusje van EvenementContact, vindt 11 oktober plaats in MECC Maastricht. Organisatoren Arjen Lemstra en Joris Bots waren al langer aan het kijken naar een tweede beurs in het Zuiden om zowel de Nederlandse als de Belgische en Duitse markt te bedienen. Na een samenwerking met George Schröder van Web-effects en het enthousiasme van Rob van de Wiel en Frank Mimpen van het MECC Maastricht, waren ze er snel uit.

Joris Bots: ‘We kijken naar de Euregio met steden als Brussel, Eindhoven, Luik, Keulen, Düsseldorf en uiteraard één van de mooiste steden van Nederland Maastricht. Een gigantisch potentieel van mooie locaties, organisatoren en toeleveranciers.’ Binnen het MECC is gekozen voor de Forum Foyer van 2.500 m2 waarin plaats is voor 115 exposanten. De beurs wordt goed ontvangen en inmiddels hebben al meer dan 30 bedrijven hun deelname bevestigd.

Beursconcept 
In 2009 zijn Arjen en Joris uit eigen behoefte voor een effectieve en efficiënte zakelijke netwerkdag in de evenementen industrie gestart met EvenementContact. Een helder en transparant eendaags beursconcept gebaseerd op gelijkheid van de exposanten en waar alleen het verhaal telt en niet de grootte van je stand. In Nederland is de deze beurs inmiddels gegroeid naar 350 exposanten en 4.000 bezoekers.

Combinatie met BBB
Event Summit vindt plaats tegelijk met de BBB, de grootste horecavakbeurs van het Zuiden met maar liefst 14.000 bezoekers. Een groot gedeelte van de bezoekers van BBB zullen ook geïnteresseerd zijn in de exposanten van EventSummit en vice versa. Dit zorgt voor een mooie kruisbestuiving.

Tweedaags programma met highlights Euregio en feest
Er wordt op dit moment in samenwerking met het Maastricht Conventionbureau gewerkt aan een mooi programma met diverse tours op maandagmiddag 10 oktober. Aansluitend kan er in de stad, die bruist vanwege de BBB, lekker gegeten worden en is er uiteraard een gezamenlijk feest. Er wordt overleg gevoerd met de Maastrichtse hotels voor een aparte prijsafspraak. Binnenkort volgt er meer informatie over de extra programma's, sprekers en hotelaanbiedingen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!