Nieuwe eigenaar voor De KAS in AmsterdamNieuwe eigenaar voor De KAS in Amsterdam
Back Back Nieuws

Nieuwe eigenaar voor De KAS in Amsterdam

03 januari 2019

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kas in Amsterdam. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001.

Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Het duo werkte daarvoor samen als chefs bij RIJKS in Amsterdam, waar ze een Michelinster verdienden. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte onder andere bij Vermeer en Jamie Oliver.

Farm-to-table restaurant

De Beer en Timmer: 'We zijn heel trots en blij met deze kans. De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. De afgelopen twee jaar hebben we onze ambities neergezet. We zijn enorm enthousiast over het werken met groenten van onze eigen kwekerij en willen dit verder uitbouwen.' Gert Jan Hageman: 'Ik ben heel blij dat talenten als Jos Timmer en Wim de Beer, die de culinaire route van De Kas de afgelopen twee jaar zo succesvol hebben vormgegeven, het bedrijf voortzetten.'

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. Het restaurant is vanaf de opening geliefd in binnen- en buitenland; het wordt jaarlijks bezocht door meer dan 50.000 gasten. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!