Nieuwe chefkok Koninklijke Jaarbeurs: groen koken anno nuNieuwe chefkok Koninklijke Jaarbeurs: groen koken anno nu
Back Back Nieuws

Nieuwe chefkok Koninklijke Jaarbeurs: groen koken anno nu

12 april 2023

Peter Scholte is per 1 maart 2023 de nieuwe chefkok van Koninklijke Jaarbeurs. Hiervoor werkte Peter onder andere bij Le Garage van Joop Braakhekke, The Duchess in het W hotel in Amsterdam, Spaans restaurant elBulli en hij verdiende een Michelinster als Chef in Noorwegen. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: ‘We zijn ontzettend blij met de aanstelling van onze nieuwe chefkok. De duurzame koksvisie van Peter sluit naadloos aan op de ambitie die we binnen Jaarbeurs hebben om onze horeca nog duurzamer te maken.’ 

De wereld verandert, de keuken moet mee veranderen

De horecabranche kan impact maken met duurzame keuzes in de keuken. Met een groot team in de keuken verzorgt Jaarbeurs zelf het volledige horeca assortiment in al haar restaurants en op locatie. Peter Scholte: ‘Ik vind het mooi om te zien dat Jaarbeurs al behoorlijke stappen heeft gezet om haar horeca-aanbod te vergroenen. Onder andere door de samenwerking met Greendish, Too Good to Go en De Koekfabriek. De wereld vraagt om oplossingen en daarom is het niet meer een kwestie van de keuken ‘willen’, maar ‘moeten’ veranderen.’

 

In zijn rol als concept en development chef voor Albron horeca en leisure was hij mede verantwoordelijk voor het opzetten van The Green House: een circulair horecaconcept naast het Beatrixgebouw. Verantwoord en duurzaam koken staat daar centraal. ‘Met de kennis die ik daar heb opgedaan, heb ik al veel concepten bedacht om binnen Jaarbeurs met duurzame, lokale en pure ingrediënten te koken. Ik heb altijd geleerd ‘Alleen het beste is goed genoeg voor onze gasten’, dus met dit in mijn achterhoofd ga ik hier aan de slag.’ 

Passie voor ‘groen’ anno nu

Scholtes passie voor lekker eten en drinken begon al op zijn zestiende. Inmiddels heeft hij jarenlange ervaring in de horeca en is zijn passie ‘groen’ anno nu. Scholte: ‘Als we nu niet vergroenen is er geen toekomst. Er liggen nog zoveel kansen om te koken met groenten en kruiden rechtstreeks uit eigen urban farm of uit de lokale omgeving. Genieten van eten zoals het ooit bedacht is, uit het seizoen. Dat vind ik belangrijk en is helemaal Dutch cuisine.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!