Nieuwe chef restaurant LocalsNieuwe chef restaurant Locals
Back Back Nieuws

Nieuwe chef restaurant Locals

05 juni 2024

Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van LOCALS in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere bij MANNA in Nijmegen, The Green Rose in Arnhem, Gin Neo in Amsterdam en De Commies in Tolkamer.  En hij zit vol ambitie.

Local Food, Local People

Restaurant LOCALS staat voor lokale producten én mensen. Het keukenteam onder leiding van chef Rafael streeft hier continue naar gerechten van kwalitatief hoog niveau, waarbij componenten van Nederlandse bodem de hoofdrol spelen. In het restaurant geniet je van een culinair 2 of 3 gangen lunch of een gastronomisch 4, 5 of 6 gangen diner. Met een eigen Vertical Farm en lokaal ingekochte producten presenteren ze het beste van Nederlandse bodem, maar dan wel verrassend, verantwoord én met een speelse interpretatie van de klassieke en moderne keukens. LOCALS draagt dan ook met trots het Dutch Cuisine label.

Dutch Cuisine

Restaurant LOCALS is sinds 2022 aangesloten bij Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. De visie van Dutch Cuisine past helemaal bij LOCALS. Koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoen producten, volgens het ‘no waste’ beginsel, ligt helemaal in de lijn met de missie die LOCALS nastreeft. Niet alleen in de keuken ligt de focus op lokaal, ook op drankengebied serveert het restaurant Nederlandse wijnen en regionale bieren. Ook staan er gins, vermouths, likeuren, limoncello’s en whiskeys uit Nederland op de drankenkaart.

Duurzaam koken

Duurzaamheid staat sowieso hoog op de agenda. Zo heeft het restaurant in 2024 meegedaan aan het voedselverspillingsprogramma van Restaurants van Morgen' en 50% van haar food waste omlaag gebracht. Daarnaast is het restaurant C02 neutraal door de zonnepanelen op het dak van het hotel en een keuken zonder gasaansluiting. Het hele keukenteam komt iedere dag standaard op de fiets of lopend naar het werk. Ook zij zijn locals!

Meet the chef

Ter gelegenheid van de nieuwe chef  introduceert  LOCALS  een speciaal Chef’s menu, samengesteld door  Rafael en zijn keukenbrigade. Een 4-gangen diner met kiemgroenten en garnituren geplukt uit eigen kas, de mooiste Nederlandse ingrediënten in verrassende smaakcombinaties binnen de richtlijnen van Dutch Cuisine én een speelse interpretatie van de klassieke en moderne keukens.

niet van ver. In samenwerking met het bedrijf Vegger uit Ede heeft restaurant LOCALS een eigen Vertical Farm gebouwd waarin de groenten en kruiden worden verbouwd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!