Back Back Nieuws

Neptunus levert 14.000 m2 aan Klimaattop

07 december 2009
Het beheerst het nieuws over de hele wereld; de Klimaatconferentie in Kopenhagen (COP 15) die vandaag van start is gegaan. Neptunus, ontwerper en bouwer van tenten en tijdelijke accommodaties, leverde 14.000 vierkante meter aan extra ‘groene’ ruimte.


Klimaatconferentie
De klimaatconferentie vindt van 7 tot en met 18 december plaats onder de vlag van de Verenigde Naties met het doel een nieuw globaal verdrag voor de wereldwijde bestrijding van klimaatverandering af te sluiten. Geheel in lijn met dit thema, werd ervoor gekozen om de uiterst klimaatvriendelijke ‘Evolution’ van Neptunus in te zetten als tijdelijke extra congresruimte.

Extra ruimte
Buiten de beschikbare 63.000 vierkante meter die het Bella Center al biedt, plaatste Neptunus nog eens 14.000 vierkante meter aan Evolution-hallen op het terrein van het congrescentrum in Kopenhagen. De extra ruimte werd onder andere ingezet voor accreditatie en screening van deelnemers en bezoekers. Daarnaast zijn zo’n 100 meeting rooms, kantoren en personeelsruimten turn-key ingericht.

Reactie directeur
De hallen zijn door middel van sluizen aan elkaar én aan het Bella Center verbonden, zodat het geheel met elkaar in verbinding stond. Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: "Er is gekozen voor de ‘Evolution’ vanwege de uitstraling en technische eigenschappen, die niet onder doen voor een vast gebouw. Daarnaast spelen de uitstekende isolatiewaarden en het gegeven dat de Evolution demontabel - en dus keer op keer in te zetten is - een grote rol. De tijdelijke accommodaties sluiten dus ook volledig aan op de aard van de conferentie."

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!