NBC Congrescentrum redt lekker eten met Too Good To GoNBC Congrescentrum redt lekker eten met Too Good To Go
Back Back Nieuws

NBC Congrescentrum redt lekker eten met Too Good To Go

01 mei 2019

Het is een van de grootste problemen in de evenementenbranche en in onze maatschappij: eten dat in de prullenbak belandt. Daarom is het NBC Congrescentrum een samenwerking aangegaan met het platform Too Good To Go. Hiermee gaan zij als evenementenlocatie voedselverspilling tegen en zorgen zij ervoor dat overgebleven gerechten een tweede kans krijgen bij de gebruikers van het platform.

No waste policy

Het keukenteam van het NBC Congrescentrum hanteert al jaren een no waste policy waarmee zij zo min mogelijk voedsel proberen weg te gooien. Het NBC staat samen met de opdrachtgevers iedere keer weer voor de uitdaging om de inkoop van voedsel precies af te stemmen op de daadwerkelijke bezoekersaantallen. Dit is een lastige uitdaging omdat het helaas nog te vaak voorkomt, dat bezoekers op de dag van het evenement toch niet komen. No shows staan voor evenementenlocaties gelijk aan onnodige voedselverspilling. Iets dat voor een groot gedeelte al tegengegaan kan worden door een makkelijkere aan- en afmeldprocedure.

  • Fotocredits > Ruben May & Asmara Matulessy
    Fotocredits > Ruben May & Asmara Matulessy
  • NBC Congrescentrum redt lekker eten met Too Good To Go

Om voedselverspilling nog verder terug te dringen, is het NBC Congrescentrum nu een samenwerking aangegaan met Too Good To Go. Via dit platform kunnen mensen uit de buurt een maaltijd redden om zodoende samen met de vergader- en evenementenlocatie voedselverspilling tegen te gaan. Benieuwd wat het NBC Congrescentrum nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Bekijk dan de factsheet over dit onderwerp.


Over Too Good To Go

Ieder jaar wordt er in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. De bedenkers van Too Good To Go zien dit graag anders. Niemand vindt het namelijk leuk om eten te verspillen, maar in elk bedrijf en in elk huishouden gebeurt het toch. Iedere dag. Voor de bedenkers van Too Good To Go werd het duidelijk dat er iets moest gebeuren toen zij zagen dat er goed eten werd weggegooid na bijvoorbeeld een buffet. Dat eten was letterlijk 'Too Good To Go'!

Zo ontstond Too Good To Go: een app c.q. platform waarmee iedereen gemakkelijk bij kan dragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl de consument geniet van overheerlijk eten, steunen zij tegelijkertijd de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft op zijn beurt minder verspilling en krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor de consument, lokale ondernemers en de wereld: win-win-win! Inmiddels is Too Good To Go uitgegroeid tot het grootste platform tegen voedselverspilling wereldwijd.

Fotocredits > Ruben May & Asmara Matulessy

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!