MozFest 2021 inspireert Amsterdam én de rest van de wereldMozFest 2021 inspireert Amsterdam én de rest van de wereld
Back Back Nieuws

MozFest 2021 inspireert Amsterdam én de rest van de wereld

19 maart 2021

Met meer dan 9.500 deelnemers uit bijna 90 landen was het Mozilla Festival, dat de afgelopen twee weken plaatsvond, groter dan ooit. MozFest biedt elk jaar een platform aan ondernemers, activisten, academici, beleidsmakers en kunstenaars om samen aan een eerlijker, transparanter en gezonder internet te werken. Het festival vond dit jaar voor het eerst online plaats vanuit Amsterdam. 

580 sessies

In bijna 600 online sessies, 20.000 slack-berichten en ruim 4.500 tweets bespraken de deelnemers de grootste problemen van het internet en werkten ze samen aan concrete initiatieven voor verbeteringen. Er werden robots gebouwd, podcastseries opgenomen, code geschreven en vooral stevige discussies gevoerd over onderwerpen als privacy, betrouwbare AI en data stewardship. 

Nederlandse projecten onder de aandacht

Traditiegetrouw besteedde MozFest ook speciale aandacht aan de digitale cultuur van de gaststad van het festival: Amsterdam. Wethouder Touria Meliani is verantwoordelijk voor ‘Digitale Stad Amsterdam’. Ze prikkelde het internationale MozFest-publiek met een provocatief filmpje en besprak met internetpionier Marleen Stikker hoe Nederland omgaat met de digitale rechten van haar inwoners. 

Rijksmuseum boekt digitaal succes

De deelnemers kregen ook een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum. Het museum dat al een tijd dicht is vanwege de coronapandemie legt uit hoe het via haar online kanalen 150.000 internationale bezoekers per week in aanraking brengt met haar kunstgalerie. 

MozFest terugkijken en 2022-editie

Het twee weken durende MozFest 2021 eindigt vandaag, 19 maart. Om deelnemers over de hele wereld te blijven inspireren, zijn veel van de sessies de komende negentig dagen terug te kijken. Dit kan via mozillafestival.orgMozFest vindt ook in 2022 en 2023 plaats in Amsterdam. Mozilla maakt later dit jaar de data en meer informatie bekend over de editie in 2022, die naar alle waarschijnlijkheid als een fysiek evenement zal plaatsvinden. Nieuws rondom MozFest 2022 wordt bekendgemaakt via de nieuwsbrief van MozFest.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!