Mooie cijfers en nieuwe naam voor EasyfairsMooie cijfers en nieuwe naam voor Easyfairs
Back Back Nieuws

Mooie cijfers en nieuwe naam voor Easyfairs

23 januari 2018

De moederorganisatie van Easyfairs EvenementenhalEasyfairs – heeft haar Activity Report 2016-2017 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de internationale beursorganisator en beheerder van eventlocaties (waaronder in Gorinchem, Hardenberg en Venray) er financieel zeer goed voor staat. Easyfairs boekte een recordomzet van meer dan 160 miljoen euro (stijging van 39,3% ten opzichte van 2015-2016) en de winst steeg met 31 miljoen euro (stijging van 76,6%). Het bedrijf maakt ook bekend dat haar oorspronkelijke naam Artexis Easyfairs per direct vervangen wordt door Easyfairs.

Top 20

Sinds de overname van Evenementenhal in 2016 behoort Easyfairs wereldwijd tot de Top 20 van beurs- en evenementenorganisators. In Nederland is Easyfairs actief onder de vlag van Easyfairs Evenementenhal en beheert het drie locaties (Gorinchem, Hardenberg en Venray). In 2017 heeft Easyfairs Jeroen van Hooff aangesteld als CEO van Easyfairs Evenementenhal. Onder zijn leiding is de verdere integratie van Easyfairs en Evenementenhal in gang gezet met als doel om de positie in Nederland verder te verstevigen.

Hoofdrol voor Nederland

Nederland is één van de hoofdrolspelers binnen de organisatie van Easyfairs, zo blijkt uit het Activity Report (genaamd 'Stand out ... Be Outstanding'). Easyfairs organiseert wereldwijd 218 events waarvan er 85 (39%) uit het portfolio van Easyfairs Evenementenhal komen, zoals Empack, Bakkersvak, Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, Landbouwdagen Intensieve Veehouderij, HortiContact, Transport Compleet, Infra Relatiedagen, Maritime Industry en TrendZ.

Easyfairs telt in totaal 750 werknemers, hiervan zijn er 236 actief in Nederland. 'In Hardenberg zijn we al meer dan twintig jaar één van de grootste werkgevers in de regio. En we blijven groeien, want we zijn continu op zoek naar nieuw talent,' zegt Jeroen van Hooff, CEO Easyfairs Evenementenhal. 'Dat geldt ook voor onze afdelingen in Gorinchem. Deze zijn in de afgelopen jaren fors gegroeid. Ook meerdere beurzen in Gorinchem groeien inmiddels uit hun jasje. Om te voldoen aan deze toenemende vraag, zijn we ons aan het oriënteren welke mogelijkheden er zijn om meer expositieruimte te creëren.

Fotobijschrift > Jeroen van Hooff

Fotocredits > Martin Hoogenboom

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!