Millésime Bio 2021 digitaalMillésime Bio 2021 digitaal
Back Back Nieuws

Millésime Bio 2021 digitaal

30 november 2020

In het licht van de actuele gezondheidscontext is de editie 2021 van de vakbeurs Millésime Bio omgevormd tot een digitale editie. Een nieuwe aanpak voor de industrie, zodat de professionals in de sector kunnen rekenen op deze zakelijke bijeenkomst in het begin van het jaar. De data blijven ongewijzigd: de beurs vindt plaats van 25 tot en met 27 januari 2021. De internationale wedstrijd van biologische wijnen, de Challenge Millésime Bio, gaat wel fysiek door met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen.

Millésime Bio 2021 in digitale vorm

Door de huidige coronamaatregelen heeft de interprofessionele vereniging SudVinBio besloten de vakbeurs Millésime Bio 2021 door te laten gaan in digitale versie. Millésime Bio is een wereldwijde vakbeurs voor de biologische wijn-, brouwerij- en gedistilleerde drankenindustrie. Ze is de eerste in de sector die het digitale levenslicht ziet. De exposanten worden voorzien in hun professionele afspraken op de huidige data. Millésime Bio wil namelijk graag haar rol vervullen als ’s werelds grootste biologische wijnmarkt. Ook omdat deze markt heel hard groeit en een heropleving ondergaat, zowel in productie als consumptie. De beurs is onmisbaar om de commerciele uitwisselingen tussen kopers en exposanten te laten plaatsvinden. Exposanten die niet aan deze digitale beurs willen deelnemen, krijgen hun inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Digitaal Platform voor wereldwijde, biologische wijnbeurs

De digitale versie van de beurs blijft voorbehouden aan professionals uit de sector en is toegankelijk via een speciaal platform. Achter de digitale stands kunnen exposanten hun wijngaarden tonen met behulp van digitale tools, zoals video’s, links naar hun websites, toegang tot technische fiches, prijzen en onderscheidingen. Bezoekers beschikken over zoekmachines om efficiënt door de digitale gangen van de beurs te dwalen. Tijdens deze drie dagen worden ontmoetingen tussen exposanten en bezoekers mogelijk gemaakt door een instant messaging- of videoconferentie-systeem. Naast de beurs, gaat de Challenge Millésime Bio door met een jury die fysiek aanwezig zal zijn. De tweedaagse challenge vindt plaats in Montpellier (Frankrijk) op 20 en 21 januari 2021. Een selectie van de gecertificeerde biologische wijnen worden hier geproefd. De winnende wijnen worden uitgelicht in een speciale ruimte van de digitale beurs

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!